Alanya ve Adana cezaevlerinde işkence arttı

Alanya ve Adana cezaevlerinde tutsakların tahliyeleri engelleniyor, insanlık dışı koşullar altında tutuluyorlar.

Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde İdare ve Gözlem Kurulu, birçok tutuklunun infazını yakarak tahliyelerini engelledi. 30 yıllık tutsaklar  Rojda, Leyla ve Hatice Kaçmaz'ın "pişmanlık" dayatmasını kabul etmedikleri için tahliye edilmedikleri öğrenildi. Tutsak, Hatice Kaçmaz ise 9 yıllık cezasını tamamlamasına rağmen disiplin cezaları nedeniyle 2 yılı aşkın süredir tahliye edilmiyor.

İNSANLIK DIŞI KOŞULLAR

Adana Kürkçüler 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Suluca Y Tipi Kapalı Cezaevi'ne sürgün edilen 12 tutsak, hücrelerde vantilatör ve buzdolabı olmadan Adana sıcağında kalmanın zorluklarını dile getirdi. Günde sadece bir saat avluya çıkarılan tutsaklar, kötü şartlar altında yaşadıklarını belirterek kamuoyuna ve ilgili kurumlara duyarlılık çağrısında bulundu.

Adana Suluca Y Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan tutsaklar; Hacı Alağaş, Mehmet Emin Ado, Necmettin Kıpçak, Vedat Bayram, Ümit Çakır, İmran Esmer, Mehmet Çağla, Hasan Şahin, Mustafa Özer, Erbil Ermeğan, Celal Ercan ve Şehmus Mutlu bu ihlallerinin son bulması için kamuoyunun ve ilgili kurumların acilen harekete geçmesi gerektiği çağrısında bulundu.