Almanya’da Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için halk toplantıları

Almanya’da “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası çerçevesine halk toplantıları düzenlendi.

10 Ekim’de küresel çapta başlatılan “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi etkinlikleri kapsamında Almanya’nın Grevenbroich ve Mönchengladbach ile Mannheim kentlerinde halk toplantıları düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen çalışmalar kapsamında Grevenbroich kentinde düzenlenen halk toplantısına Urfa HDP eski Milletvekili Dilek Öcalan ve Abdullah Öcalan’a Özgürlük—Kürdistan’da Barış” Uluslararası İnisiyatifi Sözcülerinden Havin Güneşer konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda özgürlük hamlesi ile ilgili halka bilgilendirme yapıldı.

Ardından katılımcılar Kurdistan’ın 4 parçasında Kürtlerin durumu ve bununla bağlantılı işgalci devletlerin politikaları hakkında konuşmalar yaptı. Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve küresel çapta yürütülen mücadele üzerine konuşmalarla devam eden toplantı, soru ve cevapların ardından sona erdi.

ABDULLAH ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ SİYASİ TIKANMAYI AŞAR


Hamle kapsamında Mönchengladbach Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen halk toplantısına KCDK Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ve Abdullah Öcalan’ın avukatı Ömer Güneş katıldı. Ömer Güneş Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen tecrit ve özgürlük kampanyası hakkında bilgilendirme yaparak, Türk devletin Abdullah Öcalan’a yöneliminin yüzyıldır Kurdistan’da Kürt halkına yöneliminin bir özeti olduğunu söyledi. Kürt halkının tarihsel direnişlerini kesitlerle anlatan Güneş, Türk devletin tarihsel hukuksuzluklarını ve Kürt liderlerine yönelik imha siyasetlerini örnekler vererek anlattı.

KCDK Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ise Önder Apo’nun üzerindeki tecrit ve özgürlük kampanyası için yürütülen çalışmalar hakkında konuşarak, Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün hem Kürt sorunun çözümü ve hem de Ortadoğu’da yaşanan siyasi tıkanmayı açacağını söyledi.  Zümrüt, Kürt halkının Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü konusunda kararlı olduğunun altını çizdi.

10 Aralık günü ilan edilen “Küresel Öcalan Kitapları Günü-Global Öcalan Books Day” kapsamında enternasyonalistler Wuppertal Demokratik Kürt Toplum Merkezi binasında okuma etkinliği düzenledi.

MANNHEIM

Mannheim’daki halk toplantısı da Mannheim Halk Meclisi ve Kadın Meclisi tarafından ortak organize edildi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitaplarından parçaların okunduğu toplantıda İmralı’da 25 yıldır uygulanan tecrite dikkat çekilerek herkes sürece katılmaya çağrıldı.