Amed ve Êlih'te Türk devletinin katlettiği isimler için buluştular

Aileler ile İHD üyeleri, Amed ve Êlih'te Türk devletinin katlettiği Vejdin Avcıl, Salih Çalık ve Sinan Fidan için buluştu.

KAYIP YAKINLARI

Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi üyeleri, 31 Ocak 2009 tarihinde başlattığı "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" eylemini 801’inci haftasında sürdürdü. Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesindeki Koşuyolu Parkı'nda bulunan Yaşam Hakkı Anıtı önünde bir araya gelen kayıp yakınları ve hak savunucuları adına konuşan İHD Bölge Temsilcisi Erol Saçaklı, devletin katlettiği Tahir Elçi’nin davasında yargılanan polislere verilen beraat kararına tepki gösterdi.

Bu haftaki eylemde 12 Haziran 1994’te Mêrdîn’in Dêrik ilçesinde gözaltına alındıktan sonra haber alınamayan ve daha sonra kemikleri toplu mezardan çıkarılan Vejdin Avcıl’ın failleri soruldu.

Vejdin Avcıl’ın hikâyesini İHD Kayıp Komisyonu üyesi Berfin Elçi okudu.

ÊLIH

İHD Êlih Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları ise “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eyleminin 637’ncisini Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirdi.

Bu haftaki eylemde, Amed’in Karaz (Kocaköy) ilçesinde 6 Haziran 1994’te 'kaybedilen' Salih Çalık ve Sinan Fidan’ın akıbeti soruldu.

Çalık ve Fidan’ın hikâyesini Şube Yöneticisi Melek Atalay okudu.