‘Annemin cezaevinde yaşaması imkansız’

76 yaşındaki ağır hasta tutsak Hanife Arslan’ın kızı Reyhan Ören, annesinin hastalıkları nedeniyle cezaevinde yaşamasının imkansız olduğunu söyledi.

Ağır hasta tutsak Hanife Arslan, 1 Ocak ile 3 Ocak’ta Wan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Hastanesi’ne kaldırıldı.

76 yaşındaki Hanife Arslan, Ocak’ın ilk haftasında iki defa Wan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Hastanesi’ne kaldırıldığı ortaya çıktı. Doktor kontrolünde ve hastanede tedavisi yapılması gereken Arslan, muayenesi yapılarak cezaevine görüldü. Hanife Arslan, ilk olarak 2017'de tutuklandı. 9 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Mahkeme, “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Cezanın onaylanmasıyla 2022’de tekrar tutuklanan Hanife Arslan, 21 ayı aşkın süredir tutsak.

BİRÇOK HASTALIKLA MÜCADELE EDİYOR

40 yıldır şeker hastası olan Hanife Arslan’ın damarları esnekliğini yitirmiş durumda. Şeker hastalığının yanı sıra hipertansiyon hastalığı olan Arslan’ın vücudunda apseler bulunuyor. Hastalıkları ve diz ağrıları nedeniyle yürüyemeyecek durumda olan Arslan, hastaneye giriş çıkış yapılarak, tedavi edilmeden cezaevine geri götürülüyor. 

CEZAEVİNDEN CANLI ÇIKMASINI  İSTİYORUZ

KOAH hastalığı nedeniyle nefes almakta da güçlük çeken Arslan’ın kızı Reyhan Ören, tek gayelerinin annelerinin bir an önce dışarı çıkması olduğunu söyledi. Annesinin tedavisinin kendi evinde yapılmasını istediklerini dile getiren Ören, “Bu yaşta ve ağır hastalıkları nedeniyle cezaevinde yaşaması çok zor. Annemi oradan canlı almak istiyoruz. Biz annemizi tedavi etmek ve bakmak istiyoruz. Cezaevinde yaşaması imkansız. Bakımı çok zor, kendine bakamaz durumda. Annemin artık dayanacak durumu kalmadı. Psikolojik olarak çok kötü durumdadır, çünkü çok hastadır” dedi.