Arap gençler ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük’ hamlesine katıldı

Şengal Arap Gençleri İnisiyatifi, ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm’ hamlesine katıldıklarını açıkladı.

Şengal Arap Gençleri İnisiyatifi adına yapılan açıklamayı okuyan Emîra Hemed, “ Önder Apo halkların önderidir. Önder Apo halklara barışın ve özgürlüğün yolunun güçlü bir özgür yaşam iradesinden geçtiğini öğretti” dedi.

Açıklamada, “Önder Apo, etnik ve dinsel kimlikteki savaşlara karşı halk ve inançların birlikte yaşam iradesin ve kültürünü ortaya koydu.  Önder Apo, Ortadoğu’nun kadim halkları ve inançlarının korunması için emek verdi. Onlara kendini yönetmenin ve savunmanın yolunu gösterdi.

Irak Federal Hükümeti Şengal Özerk Yönetimi'nin iradesini tanımalıdır. Biz Şengal halklarının iradesinin tanınması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Önder Apo’ya uygulanan tecrit ezilen tüm Ortadoğu halklarına uygulanmıştır. Hegomonik güçler, halklar arasında etnik ve dinsel çelişkileri kendi çıkarları için derinleştiriyor. Bu tüm bölge halklarının soykırımdan geçmesi anlamına geliyor. Bu soykırımcı siyasetin önüne geçebilecek tek güç Önder Apo’dur. Önder Apo’nun özgürlüğü Ortadoğu’da yeni bir dönem başlatacaktır. Hegomonik güçler Önder Apo’nun sesinin halklara ulaşmasına engel olmak istedikleri için tecrit uyguluyor. Bu nedenle Önder Apo’nun özgürlüğü halkların özgürlüğü anlamına geliyor.”