Arap halkı Abdullah Öcalan’ın savunmalarını okudu

Şengal’deki Arap bileşenler, Halk Meclisi ve Arap Kadın Meclisi öncülüğünde ‘Önder Öcalan’ın düşüncelerini okuma haftası’ etkinliğine katıldı.

Êzidî ve Arap halkları, 21 Ekim’de Şengal Özerk Yönetim öncülüğünde ‘Önder Apo’ya Özgürlük, Şengal’e Özerklik’ sloganıyla ‘Önder Öcalan’a özgürlük’ hamlesine katıldıklarını ilan etti. Bu kapsamda yürütülen etkinlikler devam ediyor.

Şengal’de ‘Savunmalarım neredeyse oradayım’ sloganıyla ‘Önder Apo’nun düşüncelerini okuma haftası’ etkinliği başladı. Bir hafta sürecek etkinlik boyunca her gün farklı bir halk meclisinde Şengal’deki kurum temsilcilerinin de katılımıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın savunmaları ile kitapları okunacak.
Arap bileşenler, Arap Bölgeleri Meclisi ve Arap Kadın Meclisi öncülüğünde Bîrcarî Halk Meclisi'nde bir araya gelerek Abdullah Öcalan’ın savunmalarını okudu ve değerlendirmelerde bulundu.

Savunmalar Arap Kadın Meclisi Üyesi Fatima Muhammed tarafından okundu.
Toplantıya katılanlar, "Gerillalar bölgeye geldikten sonra Önder Öcalan’ı tanıdık. Onu tanıdıktan sonra artık kendi kendimizi yönettik ve topraklarımızı kendimiz koruyoruz" mesajını verdi.

Halk, Abdullah Öcalan'ın fikirlerini esas alarak büyük değişimler yaşadıklarını anlattı.