Asansör arızasını protesto eden öğrencilere TEM polisleri saldırdı

Muş Müştak Baba KYK Kadın Öğrenci Yurdu’nda meydana gelen asansör kazasını protesto eden öğrencilere TEM polisleri saldırdı.

Muş’ta bulunan Müştak Baba KYK Kadın Öğrenci Yurdu’nda akşam saatlerinde asansörde meydana gelen arıza nedeniyle 3 kadın öğrenci ölüm tehlikesi geçirdi. Hastaneye kaldırılan genç kadınlar yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Ancak bir ay içinde üçüncü kez meydana gelen asansör kazalarına rağmen herhangi bir tedbir alınmamasına ve asansörün yarattığı tehlikeye dikkat çekmek isteyen öğrenciler yurdun önünde protesto gösterisi düzenleyerek gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Öğrenciler ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’ sloganları attı.

Yurdun önüne gelen ve içeri giren TEM polisi siyasi bir durum olmadığı halde kadın öğrencilere müdahale etti ve dağılmalarını sağladı. Bununla yetinmeyen TEM polisleri aynı zamanda erkek öğrenci yurdunu da ablukaya aldı.

Yaşananların ardından yurt idaresi jet hızıyla protesto eylemine katılan 20 kadın için soruşturma başlattı. Sadece asansör arızalarının giderilmesini istediği için tepki gösteren üç öğrenci şimdi yurttan ihraç edilme tehlikesi ile karşı karşıya.