Atina ve Celle’de okuma günleri etkinlikleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşüncelerini yaymak için ilan edilen 10 Aralık Küresel Abdullah Öcalan Kitapları Günü çerçevesinde Almanya’nın Celle ve Yunanistan’ın Atina şehirlerinde etkinlikler gerçekleştirildi.

Atina’da bir araya gelen gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Konfederalizm paradigmasını tartışarak, İmralı tecridine karşı mücadelenin önemine vurgu yaptı. 


Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü, Kürt sorununda demokratik çözüm amacıyla başlatılan hamle kapsamında Yunanistan’ın başkenti Atina’da “Abdullah Öcalan Kitap Okuma Günleri” etkinliği düzenledi. Rojava İçin Ayağa Kalk İnisiyatifi öncülüğünde düzenlenen etkinliğe, Kürt gençleri ve anarşistler katıldı. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Konfederalizm paradigmasının tartışıldığı toplantıda, İmralı tecrit sistemine dikkat çekilerek, 33 aydır haber alınamama haline karşı gençlerin mücadelesinin önemine vurgu yapıldı. 

Rojava İçin Ayağa Kalk İnisiyatifi’nden Suzan, Abdullah Öcalan ve Kürt Özgürlük Hareketi ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade ederek, Zap, Metîna ve Avaşîn alanlarında Türk devletinin kimyasal silah saldırılarını kınadı. Abdullah Öcalan’ın Yunanistan’ın da içinde yer aldığı uluslararası güçlerin komplosuyla esaret altına alındığını ve 25 yıldır İmralı Adası’nda ağır tecrit koşullarında tutulduğunu söyleyen Suzan, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Demokratik Konfedarilizm paradigmasının yaşamsallaştırılması için mücadele edeceklerini vurguladı. 

Suzan, Abdullah Öcalan’ın Kadın Özgürlükçü, Ekolojik, Demokratik paradigmasının yaşam bulması için mücadele edeceklerini de söyledi. Etkinliğe Zoom üzerinden katılan Demokratik Modernite Akademisi’nden Vera, yürüttükleri çalışmaları ve Demokratik Konfederalizm modelini anlattı. 

Etkinlikte, gençlere Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Yunancaya çevrilen Atina Savunması kitabı takdim edildi.

CELLE’DE MİTİNG VE ETKİNLİK


"Defend Kurdistan" ve "Women Defend Rojava" grupları ile Konstantin Wecker desteğiyle Almanya’nın Celle şehrinde bir etkinlik gerçekleştirildi.

Uluslararası İnsan Hakları Günü ve Küresel Abdullah Öcalan Kitapları Günü için bir araya gelen çok sayıda kişiye Kürt Halk Önderinin savunmalarından parçalar okundu. Etkinliğe katılan müzisyen ve söz yazarı Konstantin Wecker, “Kürdistan halkı için adil ve barışçıl bir çözüm Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasını gerektiriyor” şeklinde konuştu.

Celle’deki Defend Kurdistan yerel grubundan Juliane Rieder ise etkinlikte Abdullah Öcalan’ın eserlerinden alıntılar okudu.