GÖRÜNTÜLÜ

Avrupa’daki Kürt kurumlarından Köln yürüyüşüne katılım çağrısı

Avrupa’daki Demokratik Kürt Kurum temsilcileri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 17 Şubat’ta Köln’de yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Avrupa’da faaliyet gösteren Kürt kurum temsilcileri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla “Kürt Hak Önderi Abdullah’a Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesi kapsamında 17 Şubat’ta Almanya’nın Köln kentinde yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin amacının Kürt halkı ve Özgürlük Hareketinin kazanımlarının yok edilmesi olduğunu belirten KCDK-E Eşbaşkanı Engin Sever; “100 yıldır Kürt halkı üzerinde kirli bir siyaset yürütülüyor. Bu Lozan’da başladı. Kürtlerin özgür bir şekilde yaşamasını engellemek istediler. Fakat Önder Apo önderliğinde buna karşı büyük bir mücadele yürütüldü. Ancak Kürt halkını imha etmek isteyen güçler Önder Apo’ya yönelik komployu devreye koydular. Uluslararası komploya karşı Kürt halkı 25 yıldır direndi. Kürt halkı özgürlüğünü Önder Apo’nun özgürlüğünde görüyor. Tüm halkımıza çağrımız komplonun yıl dönümünde özgür yaşamak için Köln’de birlikte yürüyelim. Eşit, özgür bir yaşamın inşası ancak Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü ile mümkündür” dedi.  


KCKD-E Eski Eşbaşkanı Yüksel Koç ise, 17 Şubat tarihinde Köln’de yapılacak yürüyüşün Kürt halkı için tarihsel önemde olduğunu belirterek, ‘Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm’ temelinde başlayan bir hamle var. İkisi de birlikte yürüyen bir süreçtir. Bundan dolayı herkesin gözü Kürt halkının mücadelesinin üzerindedir. Bu açıdan bu yürüyüş çok önemlidir. Onun için her Kürt, kendini bu yürüyüşten mesul görmesi lazımdır. Herkes kendi etrafında bulunan insanları bu yürüyüşe katmak için emek vermelidir. Avrupa’da yaşayan her Kürt önce kendisine, sonra da etrafına demeli ki ‘17 Şubat’a Köln’deyim ve siz de Köln’de olmalısınız.’ Neden? Çünkü biz Kürt sorununun çözümü ve Önderliğin özgürlüğünü istiyorsak mücadelemizi yürütmek zorundayız. Kürt halkı üzerinde yürütülen soykırım siyasetinin önü, ancak Önder Apo’nun özgürlüğü ile alınır. İşgalci devlet eğer şimdiye kadar bizi siyaseten yok edememişse, bu halkımızın verdiği mücadelenin sonucudur. Biz mücadelemiz ile birçok komployu boşa çıkardık ancak daha tam sonuç alamadık. Onun için halkımız seferberlik ruhu ile Köln’e akmalıdır” ifadelerini kullandı.

ÖNDER APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN ALANLARDA OLALIM

Hollanda Kürt Dernekleri Federasyonu Eşbaşkan Engin Yurtsever, 17 Şubat tarihinde Avrupa’da yaşayan yüz binlerce Kurdistanlı ve Kürt halkının dostlarının bir arada olacağını söyleyerek, “Tek yürek ve tek ses olarak haykıracak, ‘Öcalan’a özgürlük, Kurdistan’a statü’ diyeceğiz. Çünkü biz binlerce yıl sömürü işgal ve soykırıma direnen bir halkız. Biz adalet, özgürlük ve eşitlik için mücadele eden bir halkın insanlarıyız. Avrupa’ya da bir çağrım var. Sizler 75 yıl önce faşizme karşı bir mücadele verdiniz. Bu nedenle bizim mücadelemizi anlamanız ve katkı sunmanız bir insanlık borcudur. 17 Şubat’ta hep bir olalım. Kürt halkının özgürlüğü ve bunun için mücadele eden Önder Öcalan’ın özgürlüğü için hep beraber bir olalım” şeklinde konuştu.


HDP eski Milletvekili Musa Farisoğlu ise şunları belirtti: “Bilindiği gibi 10 Ekim’de dostlarımızın öncülüğünde yeni bir hamle başlatıldı. 25 yıldır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ağır bir tecrit altında bir mücadele yürütüyor. Kürt halkı için bu hamlenin anlamı seferberliktir. Biz seferberlik ruhu ile Önder Apo’yu özgürleştirmeliyiz. Kurdistan’ın statüsü için çalışmalarımızı tüm alanlarda sürdürüyoruz. Yine hamle kapsamında Avrupa sahasında 3 koldan uzun yürüyüş devam ediyor. 17 Şubat’ta tüm uzun yürüyüş kolları da Köln’e ulaşacak, halkımız ile burada buluşacak. Halkımız ve dostlarımıza çağrımızdır; birlikte Köln’de olalım. Birlikte daha güçlü ses çıkaralım. Kritik bir süreçten geçiyoruz. Başarı da yakındır. Bunun için rolümüzü oynamalıyız. Önder Apo’nun özgürlüğü için görevimizi yerine getirmeliyiz.”

CDK-F Eşbaşkanı Şahin Polat, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 25 yıldır ağır tecrit altında tutulduğunu belirterek, şu çağrıyı yaptı: “Önderliğimiz 25 yıldır esaret altında. Bu esaret uluslararası komplo ile hayata geçirildi. Bunun sistematik bir şekilde İmralı’da sürdürüldüğü hepimizin malumu. Bu tecrit Önderliğimiz üzerinden hayata geçirilirken aslında Önderliğimiz üzerinden hem Kürt halkı hem de Ortadoğu halklarını etkileyecek biçimde hayata geçiriliyor. Bu esaret ve tecrit sürecinden Türkiye’ye sadece piyonluk görevi verilmiştir. Bizim mevcut durumu tersine çevirmemiz Kurdistan’a statü ve Önderliğimize statü hamlesi çerçevesinde hayata geçirdiğimiz eylemler içerisinde şu anda 17 Şubat merhalesine girmiş bulunuyoruz. Biz Önderliğimizi özgürlüğünü savunmayacaksak, Kurdistan’ın statüsünü elde etmeyeceksek kimse bizim yerimize bunu yapmayacaktır. Bir yüzyıl daha soykırımlara uğramak istemiyorsak, özgürce yaşamak istiyorsak bunun gereğini yapmak hepimizin boynunun borcudur. Önderliğimizin özgürlüğü için Avrupa’da ve dünyada sesimizin duyulması için hepimiz bu mücadelede yer alalım.

KAWA Federasyonu Eşbaşkanı Mehmet Çoban; “ Önderliğimiz 25 yıldır esaret altındadır. Son 3 yıldır herhangi bir haber alamadık. Önderliğimizin fiziki özgürlüğü bizim elimizdedir, Kürt halkının elindedir. Önderliğimiz, daha önce söylemişti ‘Yetersiz yoldaşlar yüzünden buradayım’ demişti. Biz bunu telafi etmek zorundayız. Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlamak zorundayız. Biz bunda kararlıyız. Önderlik için Köln’de düzenlenen yürüyüşe bütün Kürtler ve dostlarını, insanım diyen herkesi davet ediyoruz" diye konuştu.

FED-MED NRW Eşbaşkanı Ahmed Kobanê, komplonun 26’ıncı yılının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlük yılı olması gerektiğini ifade ederek “Sadece tecridi kıralım demiyoruz. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak zorundayız. Kürt Halkın Önderi artık özgürce halkının siyasetini ve temsiliyetini özgürce yapmalıdır. Halkının içinde yer almalıdır. Bunun için bütün Kurdistanlılara ve dostlarına sesleniyoruz. Köln’de sesimizi dosta düşmana duyuralım” şeklinde konuştu.

CDK-F Eşbaşkanı Xanê Aydoğan da her vicdan ve insaf sahibi insanın 17 Şubat’ta Köln’de olması gerektiğini vurgulayarak “Önderliğimizin uluslararası bir komplo ile Türkiye teslim edilmesi bizim için kara bir gündür. Her Kürt o günü kara bir gün olarak görmeli ve Önderliğimizin özgürlüğü için hepimiz mücadele etmeliyiz. Kurdistan’ın statüsü ve Önderliğimizin özgürlüğü için Köln’de olmalıyız” dedi.  

Nav Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz da şunları belirtti: “Süreç Kürt halkı için varlık yokluk sürecidir. Kürt Halk Önderi 25 yıldır esaret altındadır. Yurtsever, vicdan sahibi, demokrat ve özgürlük yanlısı herkesin bu yürüyüşe katılması gerekir. Kürt halkının, kadın, genç, yaşlı demeden Köln’de alanlara akması gerekiyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için alanlarda olalım. Özgürlüğün sesi olalım.”