Aysel Tuğluk annesinin cenaze törenine katıldı

Cezaevinde annesinin ölüm haberini alan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, hem cenaze törenine, hem de mezarlığa ring aracı ile getirildi. Tuğluk'u HDP’liler yalnız bırakmadı.

Gece saatlerinde vefat eden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesi, Ankara Batıkent'te bulunan Ergazi Pir Sultan Cem Evi'nde yapılan törenden sonra, İncek Mahalle'sinde bulunan mezarlığa defnedildi.  Cenaze törenine Aysel Tuğluk, HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Kadın Sözcüsü Besime Konca, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün yanı sıra çok sayıda HDP'li milletvekili katıldı.

Tören alanında ayrıca, Ankara Kadın Platform üyeleri, Tevgera Jinen Azad (TJA) üyeleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)'li belediye başkanları, HDP Ankara İl Örgütü temsilcileri ile Alevi kurum ve kuruluşlarından üyeler de hazır bulundu.

Kandıra Cezaevi yönetiminden alınan iki günlük izin ile Annesi Hatun Tuğluk'un cenaze törenine katılmak için gelen Aysel Tuğluk, Cemevi önünde bulunan kitle tarafından karşılandı.  Burada annesine karşı son görevini yerine getiren Tuğluk ile beraberindekiler, cenaze işlemlerinden sonra yapılan törene katıldı. Yapılan dualar ardından, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ile Ahmet Türk kısa birer konuşma yaptı.

‘TARİFSİZ BİR ACI YAŞIYORUZ’

Kemalbay, tarifsiz bir acı yaşadıklarını belirtirken, Ahmet Türk ise, Kürt annelerinin çocuklarını, çocukların ise annelerini göremeden dünyadan göçtüklerini kaydetti. Türk devamında, Kürtlerin zülüm altında olduklarını, tüm Kürtlerin yaşananları görmesi gerektiğinin altını çizdi.

TABUTU KADINLAR TAŞIDI

Cemevinden yapılan törenin ardından, Hatun Tuğluk'un tabutu alanda bulunan kadınlar tarafından taşınarak, cenaze aracına konuldu. Daha sonra Aysel Tuğluk ile törene katılanlar cenazenin defnedileceği İncek Mezarlığı’na götürüldü. Aysel Tuğluk'un ring aracı ile mezarlığa götürülmesi ise alanda dikkat çeken en önemli kare oldu.

SALDIRI GİRİŞİMİ

Defin işlemleri sırasında ırkçı slogan atan bir grup törendekilere saldırı girişiminde bulundu.

Saldırgan grup dakikalarca mezarlıkta bulunanlara taşlarla saldırdı. Bu sırada polisin hiçbir şekilde saldırgan gruba müdahale etmemesi dikkat çekti.