Bakırköy hapishanesi önündeki eylem sona erdi

Bakırköy hapishanesi önündeki "Özgürlüğe ses ver" eylemi sona erdi. Tecride dair eylemlerinin devam edeceğini belirten MATUHAY-DER Eşbaşkanı Dilek Sönmez Demir, "Direne direne kazanacağız” dedi.

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ile tutsak yakınları, “Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” kampanyası kapsamında “Özgürlüğe ses ver” talebiyle bugün son kez Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde bir araya geldi. Eylemde, "Toplumsal barış ve tecridi kırmak için özgürlüğe ses ver" pankartı taşındı ve “Özgürlüğe ses ver" yazılı önlükler giyildi. Eylemde sık sık "Direne direne kazanacağız”, “Tecrit kırılsın insanlığa özgürlük” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı. 

‘TECRİT POLİTİKALARINA KARŞI ÇIKACAĞIZ'

MATUHAY-DER Eşbaşkanı Dilek Sönmez Demir, iktidarın ısrarla İmralı tecridini inkar ettiğine işaret ederek, "Her hafta toplanıp tecrit var dememize rağmen karşı taraf tecrit yok diyor. Bu tablo tecridin kendisidir. Tecrit her ne kadar inkar edilse de toplumun her yerine sirayet etmiş durumda. Tüm cezaevlerinde tecrit uygulamaları kalkana kadar her alanda mücadele edeceğiz ve tecridi kamuoyuna duyuracağız” dedi. 

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Hazal Sümeli, "Annelerin eylemi sayesinde tecritte gedik açtık. Bugün İmralı’daki tecrit hayatın her alan sirayet etmiş durumda. Tecrit politikalarına  ömrümüz yettiğince karşı çıkacağız. Bu adaletsizliğe karşı ses çıkarmaya devam edeceğiz. Sayın Abdulkadir Kuday tüm başvurulara rağmen tahliye edilmedi ve tecridin en acı örneği sonucunda yaşamını yitirdi. Ulusal ve uluslararası kuruluşları görevlerini yapmaya davet ediyorum. Aile ve avukat görüş yasağının kaldırılması ve temel insan haklarının uygulanması için yetkilileri göreve davet ediyorum. Tecrit haline son verilmesi barışın gelmesi için gerekliliktir” diye konuştu. 

'TECRİT KALDIRILANA KADAR EYLEMLERE DEVAM EDECEĞİZ'

ÖHD'li Ali Diler, ise şunları söyledi: "İmralı’da başlayan tecrit bütün cezaevlerine yayıldı. Tutsaklar toplumdan izole edildi. Tutsaklar tahliye olması gerekirken, İdare ve Gözlem Kurulu yüzünden tahliye edilmiyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Tecrit kaldırılana kadar eylemlerimizi yapmaya ve ifade özgürlüğümüzü kullanmaya devam edeceğiz."

Yeniden söz alan Dilek Sönmez Demir, “Direnmeye devam edeceğiz ve tecridi kıracağız. 'Özgürlüğe ses ver' eylemimiz burada sona erdi ama tecride dair eylemlerimiz devam edecek. Direne direne kazanacağız” vurgusunda bulundu.