Barış Anneleri: Barış için mücadeleye devam edeceğiz

İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi, Gever’de yaşamını yitiren Barış Anneleri’ne dair kurdukları taziyede yaşanan ölümlerin savaştan kaynaklandığını belirterek, barış için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA), 22 Ağustos'ta savcılık ifadeleri için  Colemêrg’e giden ve dönüş yolunda yaşanan kazada yaşamını yitiren Barış Anneleri Adalet Safalı ve Perişan Akçelik ile oğlu Cihan Akçelik için Fatih'te bulunan binalarında taziye kurdu. Öğle saatlerinde başlayan taziye, mücadelede yaşamını yitiren tüm ailelere ithaf edildi. Gün boyu süren taziye dileklerinin ardından Barış Anneleri, binalarının önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya taziyeye katılan her kesim ile birlikte Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşiller Sol Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu da katıldı. Kitle açıklama yapmak için bina önüne iner inmez kitlenin önünü saran polis “İllegal bir şey konuşursanız müdahale ederiz” tehdidinde bulundu. Polislere tepki gösteren kitle, basın açıklamalarının yasal hakları olduğunu vurguladı. Ardından Barış Anneleri İnisiyatifi, “Şehîdên Demokrasi û Şoreş ê Nemirin” yazılı ve yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı pankartı açtı.

'ANNELERİN ÖLÜMÜ SAVAŞIN SONUCUDUR'

Barış Anneleri İnisiyatifi adına açıklama yapan Güler Buğday, Kürt anneleri olarak  yıllardır çok büyük acılara maruz kaldıklarını belirterek, her gün bir Barış Annesi ya da bir tutuklu yakının yollarda  yaşamını kaybettiğini ve kaza geçirdiğini vurguladı. Buğday, “Biz anneler yıllardır alanlarda, barış diye haykırıyoruz. Savaş bitsin barış gelsin demekten başka bir talebimiz olmadı. Bu gün eğer 80 yaşındaki bir anne cezaevine atılıyorsa ve ya yollarda kaza geçirip ölüyorsa, bu savaştan kaynaklanıyor. Bu gün barış talebimiz sadece biz Kürt anneleri ve halkı için değildir. Bize açıklama öncesi gelip, bize ikaz eden polisler için de barış ve adalet lazım olacak. Barış bu ülkede yaşayan herkes için gereklidir. Eğer barış olmasa ölüm ve annelerin gözyaşı devam edecek. Biz artık yeter diyoruz!. Barışın tesis edilmesi için herkesin sorumluluk alması gerekir annelerin gözyaşının durması için mutlaka barış sağlanması ve masada diyaloğun olması lazım. Tek şansımız barıştır” dedi.