Barış Anneleri: Canlı kalkan olmaya devam edeceğiz

Şirnex’in Silopiya ilçesinde üç gün boyunca savaşa karşı ve barış için nöbet tutan Barış Anneleri Meclisi üyeleri, bir açıklama ile eylemlerine son verdi. Anneler, savaş durana kadar canlı kalkan olmaya devam edeceklerini belirtti.

BARIŞ ANNELERİ

Nöbet eylemi “Savaşa hayır barış hemen şimdi” talebiyle yürütüldü. Eylemde Amed, Wan, Êlih, Mêrdîn, Colemêrg, Riha, Sêrt, İzmir ve Mersin’den çok sayıda Barış Annesi yer aldı. 

Nöbet eylemi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Tilqebîn Belde Örgütü binası önüne yürütüldü. 

Açıklamaya farklı kentlerden çok sayıda Barış Annesi ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekilleri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınların Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAT-Fed) üyeleri katıldı. 

Açıklamada konuşan DEM Parti Şirnex Milletvekili Newroz Uysal Aslan, "Annelerin talebi Kürdistan'da devam eden savaş durumu ve barış için adımların atılması için nöbetteydiler. Anneler her zaman olduğu gibi son 3 gündür barış için, savaşın son bulması için duruşlarını gösterdiler. Meclisten tutalım, alanlara, Gemlik eylemlerinde, özgürlük eyleminde, bugünde burada Barış Anneleri çözüm yolunu göstermek istediler" dedi. 

Newroz Uysal Aslan, annelerin barış talebinin tüm Kürt halkının barış talebi olduğunun altını çizdi. 

Bu talebin, "İmralı'da direnen Abdullah Öcalan'ın barış talebi” olduğunu kaydeden DEM Partili vekil, “Anneler 3 gündür her türlü zorluğa karşı nöbetlerini sürdürdüler. Bugünde burada açıklama ile nöbetlerini sonlandırmak istediler. Ortadoğu'da yaşanan savaş durumu, Bakûr'da yaşanan baskılar, Kürt soruna yaklaşım da her anlamda ciddiyet, doğru yaklaşım ve somut adımlar gereklidir. Anneler burada barış yaklaşımlarını gösterdiler" şeklinde konuştu. 

Barış Annesi Emine Eren ise özellikle KDP yetkililerine seslenerek, "Tüm barış anneleri adına Barzani’ye sesleniyorum; Savaşın durması için buradayız” dedi. 

Emine Eren, “Kürtlerin kanından ellerini çeksinler. Bizler akşam yemeğiysek, onlar kahvaltı olurlar. Savaş durana kadar canlı kalkan olmaya devam edeceğiz. Barışa hazırız, biz savaş istemiyoruz" diye ekledi. 

Açıklama "Bijî berxwedana dayikan" sloganı ve alkışlarla sona erdi.