‘Barış halkların mücadelesiyle mümkün’

Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu Üyesi Pelin Kahiloğulları, Ortadoğu’da barışın ancak halkların birlikte mücadelesiyle mümkün olacağını söyledi.

Türk devleti, Ankara’daki fedai eylem sonrası soykırım tehdidi eşliğinde açıkça savaş suçu işleyeceğini duyurdu ve Kuzey-Doğu Suriye’ye saldırı başlattı. Sivil yaşam alanları ve ünitelerini hedef alan saldırılar sürüyor. 

ANF’ye konuşan Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu Üyesi Pelin Kahiloğulları, AKP-MHP ittifakının gayrimeşru bir biçimde kazandığı seçimleri de arkasına alarak saldırılarını hızlandırdığını; zaten MİT Başkanı Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanlığına getirilmesiyle hem içeride hem dışarıda savaşı büyüteceklerini gösterdiğini söyledi. Emperyalistlerin kendi hegemonyalarını konsolide etmek adına Ortadoğu’nun tamamını kan gölüne çevirmeye başladıkları bir sürecin de yaşandığını kaydeden Kahiloğulları, “Ortadoğu barışı ancak halkların birlikte mücadelesi ile mümkün olacaktır. Hem Rojava'da hem Filistin'de karşı çıkmamız gereken şey, işgal politikaları ve savaş politikaları olmak zorundadır” dedi. 

EZİLEN HALKLARIN YANINDAYIZ

ESP MYK Üyesi Hatice Deniz Aktaş ise Kurdistan ve Filistin halkının mücadelesini amasız, fakatsız desteklediklerini belirterek, “Rojava Devrimi hem Filistin halkına hem de dünya halklarına ilham vermiştir. Bugün Rojava Devrimi’ne, Kürt halkına saldırı politikaları bu gücün boğulmak istenmesindendir. Sömürgeci politikalar karşısında ezilen halkların yanındayız. Bu sadece sosyalist olmanın değil tutarlı bir demokrat, ilerici, aydın olmanın da gereğidir. Ezilen uluslar birbirinin mücadelesinden güç almalı, bu mücadeleyi bulunduğu her alanda büyütmelidir” şeklinde konuştu.