Batmanlılar: Tecrit durdukça durmayacağız

Öcalan ile görüşme yapılması için açlık grevi yapan Batmanlılar, tecrit kırılıp Öcalan'ın sağlık ve güvenlik şartları sağlanana kadar eylemlere devam edeceklerini söyledi.

İstanbul, Mardin, Batman, Adana, Antalya, Ankara ve İzmir başta olmak üzere pek çok kentte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için eylemler yapılıyor.

HDP ve DBP öncülüğünde Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması için yapılan açlık grevine katılan Batmanlılar, ANF’ye konuştu.

İkram İrgi: Önderliğe dair sosyal medyada bazı paylaşımlar yapılınca her yurtsever Kürt gibi bizler de telaşlandık. Açlık grevine girmemizdeki amaç; Sayın Öcalan'ın üzerindeki tecridin kırılması ve özgürlüğüdür. AKP hükümeti ve ittifakı MHP'ye söylüyoruz ki; Sayın Öcalan Kürt halkı için kırmızı çizgidir. Bu halk nasıl ki 99'da etrafında kenetlenip ateş topuna dönüştüyse bunu tekrarlamaktan çekinmeyecektir. Yine aynı duruma gelmemesi için İmralı heyeti, ailesi veya avukatlarıyla görüşmesi sağlansın. Bizim gündemimiz budur; buna dair eylemlerimiz de devam edecektir.

‘TECRİT İNSANLIK SUÇUDUR’

İdris Yayla: Tecrit bir insanlık suçudur. Bu tecrit kırılırsa hem bu ülkeye hem de bütün Ortadoğu'ya barış ve demokrasi gelecektir. Ağırlaştırılmış tecrit sadece şahsına değil, bütün Kürt halkı ve ezilmiş halklaradır. Önderliğin özgürlüğü de bütün halkların özgürlüğü demektir. Acilen tecridin kalkması ve görüşme kanallarının açılması gerekiyor. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.

‘ATEŞ ÇEMBERİ OLUŞTU’

Kadir Yergül: Önderlik ile iletişim ve görüşmeler kesilince Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu'nun tamamı ateş çemberine girdi. Önderlik ve çözüm iradesine, projesine inanç ve umudumuz bitmeyecek. Önderlik ile istikrarlı görüşmeler sağlandıkça barış ve demokrasiye yaklaşıldığını kısa bir süre de olsa gördük ve yaşadık. Şimdi ki amacımız da Önderlik üzerindeki tecridin kırılıp görüşme zemininin oluşmasıdır.

‘ARTIK HUZURA İHTİYAÇ VAR’

Şerif Çakar: Milyonlarca insan Sayın Abdullah Öcalan'ı önderi olarak kabul etmiş ve felsefesini benimsemiş, inanmıştır. Bu ülke ve bütün Ortadoğu huzur istiyor. Huzurun oluşabilmesi için de Önderliğin perspektiflerine ihtiyaç vardır. Bu gerçeğin önünün açılması için bir an önce ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması ve görüşmelerin sağlanması gerekiyor.

‘TECRİDİ KABUL EDEMEYİZ’

Alaattin Özdemir: Milyonlarca kişinin kabul ettiği bir halk önderinin tecrit altında tutulması kabul edilemez. Önderlik insanlığın kurtuluşu için bir program sunuyor. Tarihte böyle şahsiyetler nadiren görülür. Bu yüzden Önder Apo Kürt halkının onurudur. Ona zarar gelirse dünyayı başlarına yıkacağımızdan kuşkuları olmasın.