Bayındır: İmralı sistemi dağıtılmalı

DBP Eşbaşkanı Bayındır, hukuk, demokrasi, insan haklarını isteyen herkesin İmralı sisteminin dağıtılması, bununla birlikte Kürt Halk Önderi’nin fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Gemlik’e yapılacak ‘Özgürlük Yürüyüşü’ne katılımı güçlendirmek adına 122 merkezde toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, bu yürüyüşü çok önemsediklerini vurguladı. 

ANF’ye konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Keskin Bayındır, Türkiye ve Kurdistan’da uzun zamana yayılmış toplantılarda açığa çıkan temel görüşün; Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, Kürt sorununun demokratik çözümüne ilişkin esas belirleyici bir pozisyonda olduğu ve tecridin kaldırılmasına dönük güçlü bir mücadele hattının örülmesi yönünde olduğunu söyledi. Gemlik’e yapılacak ‘Özgürlük Yürüyüşü’ne katılımı güçlendirmek adına 122 merkezde toplantılar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bayındır, şunları dile getirdi: “Bizler açısından bu yürüyüş, Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğünün önünün açılması için çok kıymetli ve önemli bir noktada duruyor. Bu, sadece Kürtlerin meselesi de değil. Bu mesele, herkesi doğrudan etkileyen bir noktada duruyor. İmralı sistemi, Türkiye’de hukukun, demokrasinin, insan haklarının turnusol kâğıdı işlevini görüyor. Türkiye’de devlet içerisinde yaşanan kurumların kapışması ve çatışması, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasında çatışma kaynağını doğrudan İmralı’dan alır. Türkiye’de hukuk, demokrasi, insan haklarını isteyen herkesin ilk etapta İmralı sisteminin dağıtılması, bununla birlikte Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadele etmesi gerekir.”

STRATEJİK ÇÖZÜM GÜCÜDÜR

Kürt meselesinin tarihi ve kritik bir noktada durduğunu belirten Bayındır, “İktidar ve devlet gerçekliği hem Kurdistan’da hem de Türkiye’de özgürlük ve eşitlik arayan topluma karşı adeta bir savaş açmış durumda. Yeni rejim, baskı, şiddet, soykırım ve savaş denklemini yayarak kendini inşa etmeye çalışıyor. Savaş ve çözümsüzlüğü esas alıyor. Tecritte ısrarın nedeni de budur. Sosyal, toplumsal, siyasal ve ekonomik kriz, her yönüyle ortada. Kötürüm hali söz konusu. Abdullah Öcalan stratejik çözüm gücüdür. Halklar açısından stratejik liderdir” şeklinde konuştu. 

ABLUKAYI DAĞITMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kürt halkı başta olmak üzere ezilen tüm halklarla birlikte mücadele ederken tecridi ve ablukayı dağıtmaya çalıştıklarını söyleyen DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, şunları ekledi: “Bu anlamda Gemlik’e yapacağımız yürüyüş, sadece Kürtlerin yürüyüşü değildir. Bu iktidarın uygulamalarından dolayı ezilen bütün halkların özgürlük yürüyüşüdür. Bu yürüyüşü, bir başlangıç olarak değerlendiriyor ve herkesi katılmaya çağırıyoruz.”