Berlin, Köln yürüyüşü hazırlıklarını tamamladı

Almanya’nın başkenti Berlin’de faaliyet yürüten Özgür Kurdistanlılar Meclisi (Nav Berlin) Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz, “17 Şubat Köln yürüyüşüne hazırlıklarımız tamamlandı” dedi.

Nav Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz, Kürtler ve dostları olarak Köln’deki yürüyüş ve mitingle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan etrafında kenetlendiklerini, artık fiziki özgürlüğünün zamanının geldiğini haykıracaklarını söyledi.

ANF’ye konuşan Yılmaz, Uluslararası Komplo’nun 26. yılına tecrit sistemi ve buna karşı mücadeleye girildiğini belirterek, “İmralı tecrit sistemi geliştirilerek Sayın Öcalan şahsında Kürt halkı tecrit edilmek istendi. Son üç yıldır kesintisiz tecrit, yani işkence sistemine dönüldü. Sayın Öcalan’dan haber alınamıyor. Ailesi ve avukatlarının başvurularına yanıt verilmiyor. Kürt halkı bir yandan mücadele ediyor, diğer yandan da uluslararası kamuoyu ve uluslararası kurumlarının görevlerini yerine getirmesini talep ediyor” dedi.

YÜZ BİNLER OLARAK KÖLN’E AKACAĞIZ

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” kampanyası kapsamında eylem, konferans ve mitingler yapıldığını hatırlatan Yılmaz, “Hamlenin zirvesi olarak 17 Şubat merkezi Köln yürüyüşü düzenlenerek yüz binler olarak Köln’e akacağız. Önderlik etrafında kenetlenerek fiziki özgürlüğünün zamanının geldiğini belirteceğiz” diye konuştu.

BERLİN’DE DE YOĞUN ÇALIŞMA

Berlin’de de bu yürüyüşün tüm hazırlıklarının tamamlandığını belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Otobüsler tutuldu. Ev ziyaretleri, esnaf ziyaretleri, halk toplantıları yapıldı. Kürtler ve dostları olarak Köln’de Sayın Öcalan etrafında kenetlendiğimizi, artık fiziki özgürlüğünün zamanının geldiğini haykıracağız. Nav Berlin Meclisi olarak halkımıza çağrımız 16 Şubat saat 23.00’te otobüslerle gideceğimiz yürüyüşte bizlere eşlik etmeleri.”

BERLİN OTOBÜS KALKIŞ YERİ VE SAATİ:

16 Şubat 2024

Saat 23.00

Residenzstraße 54,

13409 Berlin (Komel)