Birçok kentte Cumartesi Anneleri'ne saldırı kınandı

Cumartesi Anneleri’ne yönelik saldırı ve gözaltı, birçok kentte protesto edildi.

Birçok kentte eylem düzenlenerek, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ihlal kararına rağmen her hafta engellenen ve polis saldırısına uğrayan Cumartesi Anneleri'nin direnişi selamlandı.


MERSİN
Mersin’de, İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Cumartesi Anneleri’ne Özgür Çocuk Parkı’nda gerçekleştirdiği eylemle destek verdi. Eyleme Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, HDP Mersin il yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.
Açıklamayı İHD Mersin Şube Başkanı Gazi İnci yaptı.


İZMİR
İHD İzmir Şubesi de Konak Eski Sümerbank önünde açıklama yaptı. Eyleme sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ve Musa Anter'in kızı Rahşan Anter de katıldı. Basın metnini İHD İzmir Şubesi Eşbaşkanı Zilan Gümüş okudu.

 
RIHA
İHD Riha Şubesi, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde açıklama yaptı. Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri de eyleme destek verdi.
İHD Şube Eşbaşkanı İsmail Tutal, "28 yılla sınanmış kararlılığımızla söylüyoruz; gözaltında Kaybedilen sevdiklerimizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.


SEMSÛR
İHD Semsûr Şubesi de dernek binasında basın toplantısı düzenledi. "Cumartesi Anneleri yalnız değildir" pankartının asıldığı toplantıda konuşan Şube Başkanı Dilan Güler, “Bir daha hiç kimse bize yaşatılanları yaşamasın diye susmayacağız" dedi.

 
ŞIRNEX
İHD Şirnex Şubesi, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) önünde açıklama yaptı. Eyleme Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Şirnex Temsilciliği, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Şirnex Barosu, DİSK ve Yeşil Sol Parti Milletvekili Zeki İrmez katıldı.  

Açıklama İHD Şirnex Şube Eşbaşkanı Haşim Toğurlu tarafından yapıldı.


WAN
İHD Wan Şubesi’nin İHD binası önünde yapmak istediği basın açıklaması Van Valiliği’nin aldığı 2 günlük “eylem ve etkinlik” yasağı bahane gösterilerek engellendi. Polisin İHD binası önüne barikat kurması nedeniyle, açıklama kapı eşiğinde yapıldı. İHD Wan Şube Başkanı Fırat Durmaz, 27 yıl önce Colemêrg’de yapılan askeri operasyonda gözaltına alınarak kaybedilen Ahmet Bozkır, Süleyman Tekin, Selahattin Aşkan, Lokman Kaya, Halit Ertuş ve tüm kayıpları unutmayacaklarını söyledi.