BMG, örgütlenmeyi büyütmeye çağırdı

Birleşik Mücadele Güçleri, kaçırılma ve ajanlaştırmaya karşı örgütlenmeyi büyütme çağrısında bulundu.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), polisin “zorla alıkoyma”, ajanlaştırma ve baskılarına ilişkin Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. Eyleme Halkların Demokratik Kongresi (HDK) il eş sözcüleri Erkan Tepeli ve Aynur Cengiz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) üyesi Mediha Yüksel de destek verdi. "Baskılarla, gözaltılarla ve kaçırmalarla mücadelemizi engelleyemezsiniz. Yaşasın birleşik mücadelemiz" pankartının açıldığı açıklamada, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı atıldı.

BMG adına açıklamayı okuyan Yeşim Tükel, adliye binasının üzerinde bulunan “Adalet” yazısına işaret ederek, adaletin işçiler ve emekçiler için değil, saray için olduğunu söyledi. Devletin bir süredir özellikle sosyalistlere ve yurtseverlere yönelik kaçırma ve ajanlaştırma politikası yürüttüğünü belirten Tükel, “Ocak ayında genç bir sosyalist işçi olan Gökhan Güneş güpegündüz iş yerinin önünde kaçırıldı. '90'lı yıllardan tanıdığımız çeşitli işkenceler gördü. Ailesinin, yoldaşlarının iradesi ve birleşik mücadelemizin gücüyle Gökhan faşist devletin elinden alındı.  Gökhan'ı onlar kaçırdı, biz aldık”  dedi.

Ajanlaştırma, işkence ve kaçırma gibi suçların üstünün örtüldüğünü dile getiren Tükel, “Ancak suçüstü yakalanan AKP-MHP faşist iktidarı yargı eliyle suçunu örtbas etmeye çalışıyor. Gökhan Güneş'in kaçırılması dosyasına bakan Küçükçekmece Savcılığı dosyayı 'kovuşturmaya yer yoktur' diyerek kapattı” ifadelerini kullandı. Tükel, kaçırmaların ve ajanlaştırma politikasının arkasında bizzat devletin olduğunu sözlerine ekledi.

Tükel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birleşik Mücadele Güçleri olarak devletin katliam, kaçırma ve ajanlaştırma politikalarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. İşçileri, emekçileri ve tüm ezilenleri devletin bu politikasına karşı birleşik mücadelemiz etrafında birleşmeye, örgütlenmeye ve mücadeleye çağırıyoruz.”