‘Bölgedeki sorunlar Rêber Apo’nun fikirleriyle çözülür’

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın düşüncelerinin hegemonik güçlerin çıkarlarına ters olduğu için Uluslararası Komplo’yu geliştirdiklerini belirten savaş gazileri, “Ortadoğu’da yaşanan sorunlar ancak Rêber Apo’nun fikirleriyle çözülür” dedi.

ÖZGÜRLÜK HAMLESİ

Kuzey-Doğu Suriye Gazileri Federasyonu üyesi savaş gazileri, Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim 1998 yılında başlayan Uluslararası Komplo’ya ilişkin konuştu.

Uluslararası güçlerin komployla Kürt Halk Önderi Öcalan’ı esir alarak Türk devletine teslim ettiğini belirten savaş gazisi Elî Tirkî, "Önderliğin fikirleri halkların kardeşliğini esas almaktadır. Önderlik geliştirdiği paradigma ile halkın kendi kendini yönetmesini sağlıyor. Rêber Apo'nun fikirleri toplumsal sorunların çözümü için çok önemli. Savaş gazileri olarak Önderliğin üzerindeki tecridi kıracağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu.

9 Ekim Komplosu’nu kınayarak sözlerine başlayan savaş gazisi Raman Hisên ise 9 Ekim Komplosu’ndan bu yana Ortadoğu’da yaşanan sorunların daha da derinleştiğini belirtti. Bölgede huzur ve barışın henüz sağlanamadığına dikkat çeken Raman Hisên, “Çünkü bölgedeki sorunları çözme gücüne sahip Rêber Apo gibi bir insan komplo ile esir alındı. Önderlik barışı sağlayabilecek biridir. Rêber Apo, ülkede ve Ortadoğu'da halklara doğru yolu, özgürlük yolunu, hakikat yolunu göstermek istiyordu. Elbette hegemonik güçler bunu istemedi. Bu güçler ve devletler halkların kendilerine köle olmasını istiyor. Bundan dolayı komployu geliştirdiler. Ortadoğu’da komplonun etkisi hala devam ediyor.

İnsan haklarından bahseden uluslararası tüm kuruluşların, demokrasiyi esas aldıklarını söyleyen ülkelerin, faşist Türk devletinin Önderliğimize yönelik nasıl tecrit uyguladığını görmeleri lazım. Hegemonik güçler elbette Rêber Apo'nun İmralı zindanından çıkmasını istemiyor. Çünkü Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözümünün Rêber Apo'nun fikirleri olduğunu biliyorlar. Rêber Apo'nun fikirleriyle bölgedeki ve Ortadoğu'daki tüm sorunlar çözülecektir. Hegemonik güçler ise bu sorunların çözülmesini istemiyor” diyerek konuşmasını sonlandırdı.