Bozan: Sadece tecridin kaldırılmasını değil, fiziki özgürlüğü hedefliyoruz

Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ne dikkat çeken DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, "Sadece tecridin kaldırılmasını değil, fiziki özgürlüğü hedefliyoruz" dedi.

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ne dair ANF’ye açıklama yaptı.


Bozan, "35 aydır Sayın Öcalan’dan haber alınamıyor. İmralı Adası’nda ağırlaştırılmış tecrit söz konusu. Bizim 5. gününde olduğumuz Özgürlük Yürüyüşü sadece bir başlangıç değil, ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm’ hamlesinin parçası. Geçmişte Gemlik’e bir yürüyüş yapmıştık, cezaevlerindeki açlık grevleri var. Yine siyasi tutsakların açlık grevlerine ses olmak için başlatılan Adalet Nöbetleri var. Bugün biz de Qers ve Wan’dan başlatılan Özgürlük Yürüyüşünün 5. günündeyiz. 15 Şubat’a kadar da devam edecek" dedi.

Özgürlük Yürüyüşünün Qers ve Wan’dan iki kol olarak 75 kişiyle başlatıldığını hatırlatan Bozan, "Bu 75 kişi milyonlar adına yürüyor. Uğradığımız, geçtiğimiz il ve ilçelerde, beldelerde on binlerce yurttaşımızla kucaklaştık, Sayın Öcalan’a tecridi konuştuk, tartıştık ve gittiğimiz her yerde ortak tepki var. Kürt halkı Sayın Öcalan’ı iradesi olarak görüyor ve Kürt sorununun çözümünde de tek muhatap görüyor. Tam da bundan kaynaklı İmralı’nın kapılarının açılmasını istiyor" dedi.

Bozan, şimdiye kadar eylem-etkinliklerde tecridin kaldırılmasının istendiğine dikkat çekerek, "Belki de ilk defa bu kadar yüksek sesle fiziki özgürlük talep ediliyor" dedi.

‘TECRİT 85 MİLYONU ETKİLİYOR, AMACIMIZA ULAŞMADA KARARLIYIZ’

DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, şunları da ifade etti: "Tecridi konuşurken 33, 34, 35 aylık ağırlaştırılmış tecritten bahsediyoruz ama aslında İmralı’da 25 yıldır tecrit var. İmralı’da hiçbir şekilde hukukun, mevcut ulusal veya uluslararası mevzuattan kaynaklı yasaların uygulanmadığını görüyoruz. Hem Türkiye’nin kendi iç siyaseti hem de Ortadoğu’da yaşananlara baktığımızda bu ülkede belli sıkıntıların çözülmesi isteniyorsa Sayın Öcalan’ın özgürlüğü sağlanmalı. Sadece Kürtler için başlatılan bir yürüyüş değil bu. Sayın öcalan üzerindeki tecrit 85 milyonu etkiliyor. Kürt sorunundaki çözümsüzlük ekonomik krizin önemli nedenlerinden biridir. Yürüyüşümüz amacına ulaşana, Sayın Öcalan özgür olana kadar mücadelemizi devam ettireceğiz."