Bozan: Usulsüzlüklere kazanarak cevap vereceğiz

DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, AKP-MHP’nin hile ve usulsüzlüklerine belediyeleri kazanarak cevap vereceklerini belirtti.

DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, AKP-MHP iktidarının, ‘hayali seçmen’ kayıtlarıyla Kürtlerin iradesini bir kez daha gasp etmek istediğini söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, AKP iktidarını ‘seçmen’ kaydı usulsüzlüklerine ilişkin ANF’ye konuştu.

AKP KAZANAMAYACAĞINI ANLADI

AKP iktidarının 8 yıldır Kürtlerin iradesini kayyumlarla gasp ettiğini hatırlatan Bozan, şunları söyledi: “8 yıldır Kürtlerin kendi oylarıyla, kendi iradeleriyle seçtikleri belediye başkanlarına kayyumlar atandı. 30 Mart yerel seçimlerine giderken farklı bir yöntemi deneme yoluna girdiler. İktidar, bu dönem özellikle Kurdistan’da adeta bir mühendislik çalışması yaparak, 2019 seçimlerinde HDP’nin çok küçük farklarla kazandığı belediyeleri kaybedeceğini bildiği için buralara seçmen taşımak yoluna gitti.”

BİR ADRESE 500 KİŞİ

Kurdistan'da özellikle asker, polis ve jandarmaları seçmen olarak kaydettiğini belirten Bozan, şöyle devam etti: “Kimi zaman sadece bir adrese 500 kişinin, kimi zaman sadece bir adrese bin kişinin kaydedilmesiyle karşımıza çıkıyor. Bunun en somut örneği Hakkari’nin Esendere beldesinde yaşanıyor. Hakkari’nin Esendere beldesinin toplam seçmen sayısı 3 bin 500 iken bin 700 asker ve polis seçmen kaydı sadece bir adrese yapılmış. Kimi zaman bir polis misafirhanesine, kimi zaman bir jandarma misafirhanesine seçmen kaydı yapma yolunu seçiyor.”

AKDENİZ’DE DE AYNI HİLELER

Mersin’in Akdeniz ilçesini uzunca süre HDP’nin yönettiğini hatırlatan Bozan, bu seçimlerde de DEM Parti’nin kazanacağı bilindiği için hayali seçmen kaydı yoluna gidildiğini söyledi. Bozan, şöyle konuştu: “Burada Kurdistan’da farklı olarak çok daha pervasız davrandılar. Şu andaki Akdeniz Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Gültak, bizzat kendisi ailesinden 5 kişiyle birlikte Mersin’de Yenişehir ilçesinde oturmasına rağmen 28 kişi ile aynı hanede oturuyormuş gibi seçmen kaydı yapmış. Sadece Akdeniz Belediye Başkanı bunu yapmamış; Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı, Akdeniz Belediyesi’nin özel kalem müdürü ve 8 tane müdürü, kendileriyle birlikte ailelerini Mersin’in farklı ilçelerinden Akdeniz ilçesine taşımışlar. İşte tam da AKP’nin yaptığı bugüne kadar kayyumlarla Kürtlerin iradesini gasp etmekti. Bu defa da hayali seçmen taşımayla Kürtlerin iradesini gasp etmek istiyorlar. Bugün Kurdistan’ın neredeyse bütün illerinde hayali seçmen kayıtları söz konusu. Amed’in ilçelerinde var, Hakkari’de var, Şırnak’ta var, Bitlis’te var, Ağrı’da var, Kars’ta var, Muş’ta var, Iğdır’da var. Neredeyse her yerde hayali seçmen kayıtları söz konusu.”

GASP ETMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Bu hayali seçmen kayıtlarını tespit ettiklerini ve ilgili yerlere başvuruda bulunduklarını belirten Bozan, iktidar ne yaparsa yapsın partisinin belediyeleri tekrar kazanacağını vurguladı. Bozan, şunları ifade etti: “Teker teker partimizin il ilçe örgütlerimizle tespitler yaptık. Bu tespitler neticesinde ilçe seçim kurullarına itirazda bulduk. İlçe seçim kurulları yaptığımız itirazları reddetti. Şimdi ilçe seçim kurulları tarafından yapılan itirazlara karşı, Yüksek Seçim Kurulu’na partimizin Genel Merkezi itirazda bulunacak. Yüksek Seçim Kurulu ne karar verecek bilmiyoruz. Yüksek Seçim Kurulu da maalesef Erdoğan’ın talimatıyla çalışan, kayyum atanmış bir devlet kurumu haline gelmiş durumda. AKP, geçmişte Kürtlerin iradesini kayyumlarla gasp ediyordu. Bugün hayali seçmenlerle Kürtlerin iradesini gasp etmek istiyor ama biz buna izin vermeyeceğiz. Buna karşı yapacağımız en büyük şey, taşıdıkları bir seçmene karşılık, bugüne kadar DEM Parti’ye oy vermemiş en az iki kişiyi ikna edeceğiz. Bütün usulsüzlüklerine, bütün hırsızlıklarına rağmen daha önce kazandığımız hakkımız olan belediyeleri yeniden kazanacağız, yeniden bu belediyeler DEM Parti tarafından yönetilecek.”