Buldan: AKP iktidarı yolun sonuna geldi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP iktidarının artık yolun sonuna geldiğini ifade ederek AKP'nin halktan çaldıklarının hesabını soracaklarını söyledi.

Tekirdağ'da düzenlenen Demokrasiye Çağrı mitinginde konuşan Pervin Buldan, AKP ikdarının ülkeye toplumsal, ekonomik ve siyasi kriz getirdiğini ifade ederek “herkes biliyor ki bu ülkeyi kurtaracak olan parti Halkların Demokratik Partisi'dir. Bu ülkede yaşayan Kürtlerdir, Türklerdir, Çerkeslerdir, Lazlardır, Alevilerdir, kadınlardır, gençlerdir. Bu ülkeyi kurtaracak olan bu kesimlerdir. Halktan çaldıklarının hesabını ilk seçimlerde soracağımızı, yani sandıklarda halktan çaldıklarının hesabını tek tek soracağımızı buradan bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

AKP hükümetinin ve bağlı çevrelerini ülkenin kaynaklarını talan ettiklerini söyleyen Buldan, “bu ülkenin bütün varlıklarını, kaynaklarını, savaş politikalarına ayırdıklarını biliyoruz. Bu ülkeyi soydular, soğana çevirdiler. Şimdi gözleri halkın cebinde. Yani sizlerin cebinde. O yüzden her gün zam yapıyorlar. Doğalgaza zam yaptılar. Elektriğe zam yaptılar. Akaryakıta zam yaptılar ve bu da hız kesmiyor. Şekere, una, yağa, her gün zam üstüne zam yapıyorlar. Peki işçiye bir şey var mı? Hayır. Esnafa bir şey var mı? Hayır. Gence bir şey var mı? Hayır” şeklinde konuştu.

HDP'nin eski eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ konusunda da açıklama yapan Buldan, “hiç kimse merak etmesin sevgili halkımız; hiç kimse kuşku duymasın, hiç kimse kaygıya kapılmasın. Selahattin Demirtaş da, Abdullah Zeydan da, Figen Yüksedağ da Gültan Kışanak da çıkacak, Sebahat Tuncel de çıkacak. Kimse zannetmesin ki Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ sahipsizdir. Milyonlar bu insanların arkasındadır” dedi.

Buldan konuşmasının devamında şunları ifade etti:

“1HDP'yi kapatmak için hazırladıkları iddianame içerisinde gerçekle alakalı hiçbir somut şey yok. Sevgili arkadaşlar hepsi vekillerimizin yaptıkları konuşmalar, vekillerimizin halkımızla buluşmaları. Vekillerimizin faaliyetlerini kapatma davasının içine koymuşlar. Peki HDP kapatılacak bir parti midir? Hayır, HDP'yi kapatmaya sizin gücünüz yetmez. HDP Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın her yerinde kök salmış, filizlenmiş, Türkiye'nin geleceğine cesaret veren, umut dağıtan tek partidir. İşte bu yüzden hiç kimse HDP'yi kapatmak için uğraşmasın. Bunun sonucu elbette ki bir hüsran olacaktır. Bunu da buradan ifade etmek istiyoruz.

HDP kapanmaz, HDP kapatılamaz. Ne kapanması ya sevgili arkadaşlar, biz bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz, yönetmeye. Biz demokratik iktidarın bir parçası olmaya geliyoruz. Siz hala HDP'yi kapatmaktan bahsediyorsunuz. İşte bunun için HDP’yi kapatmak isteyenler gelsinler bu meydanlara baksınlar. Halkın, halkların, kadınların, gençlerin partisine nasıl sahip çıktığını görsünler. Ama onların derdi sadece ve sadece HDP’yi engellemek. Siz eğer gündem yaratmak istiyorsanız, ülkede işlenen cinayetlerin hesabını sorun. Bu cinayetleri açığa çıkarın. Çünkü bu cinayetleri işleyenler artık konuşuyorlar.”