CDK-S ve YJK-S: Köln'de Önderliğimizin özgürlüğünü haykıralım

İsviçre'deki çatı örgütlenmeleri CDK-S ve YJK-S, 17 Şubat'ta Köln kentinde yapılacak olan eyleme güçlü katılarak, Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğünü haykıracaklarını söyledi; araçların kalkış yerlerini ve saatlerini açıkladı.

İsviçre'de yaşayan Kurdistanlıların çatı örgütlenmeleri olan İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S), "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" hamlesi kapsamında 17 Şubat'ta Köln kentine yapılacak olan eyleme katılım çağrısında bulunuldu.

Merkezi yürüyüş ve mitinge katılım aşamasında tüm hazırlıklarını tamamlayan Kürt kurumları tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “17 Şubat'ta Almanya'nın Köln kentinde yüz binler ile sesimizi ortak edip; ‘Önder Apo'ya özgürlük, Kurdistan'a statü’ diye haykıracağız. 17 Şubat'ta köy, kasaba, şehir demeden Fransa'dan, İsviçre'den, Almanya'dan Strasburg'a yürüyen enternasyonalistlere, Kürt gençlerine, Kurdistanlılar ve dostlarına, ‘Meşa Azadiyê’ yürüyüşçülerine ses vereceğiz. Adalet Nöbeti tutan Barış Annelerinin, zindanlarda direnen yoldaşlarımızın sesi olacak ve Kurdistan dağlarında direnen gerillamıza güç-kuvvet olacağız. Gelin, o gün yüz binleri aşalım ve sesimiz daha gür çıksın. O kadar büyük bir ses çıkaralım ki; Özgürlük Hareketimizi ‘terörist’ diye yasaklayan devletlere ‘terörist sizlersiniz’ diyebilelim.

TÜRK DEVLETİ VE İŞ BİRLİKÇİLERİNİN KULAĞINDA PATLASIN

Yüz binlerin sesi 17 Şubat'ta üç yıldır Başkan Apo'yu tecrit eden Türk devleti ile Avrupalı iş birlikçilerinin kulağında patlarken, halkına yabancılaşmış ve düşmana teslim olmuş ‘Kürt'ü de bu gaflet halinden uyandıracaktır. Biz bu halka, bu halkın iradesine inanıyoruz. Şimdi imkanlarımız da, dostlarımız da, ihtiyacımız da her zamankinden daha fazla. Biraz daha azim, biraz daha ısrar, biraz daha pratikle başarabilir ve kazanabiliriz. Eğer 17 Şubat’ta Köln'de yüz binleri aşabilirsek bu Newrozların başarılı geçmesini tetikleyecek. Güçlü Newrozlar, yerel yönetim seçimlerinin başarısını tetikleyecektir. Tüm bu direniş, İmralı tecridinin dağıtılmasına önayak olursa Newroz'un direnişçi ruhuyla özgürlük yürüyüşü sonuca evrilecektir. Tüm bunlar bizlere bağlı. Eğer o gün hepimiz Köln'de olabilirsek ilk fişeği atmış olacağız. Tüm olanaklarımızı seferber ederek bunu başaracağız. Gelin hep beraber bunu yapalım. Gelin İmralı zindanının duvarlarını beraber yıkalım. Gelin bunca zulüm hakaret ve haksızlığa alışmadığımızı, alışmayacağımızı gösterelim. Gelin teslimiyeti, işbirliğini ve ihaneti normal gören ‘Kürt’ün öldüğünü, yeni Kürt’ün hayatı pahasına direneceğini bir kez daha gösterelim. Gelin hep beraber; 'Yan Kurdistan, yan mirin', 'Jin Jiyan Azadî', 'Bijî Serok Apo' diyelim.

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Newroz'un direnişçi ruhuyla tüm halkımızı 17 Şubat'ta büyük Köln yürüyüşüne davet ediyoruz. Tüm İsviçre'de hazırlıklarımız tamamlandı. Komellerimizin olduğu her yerden araçlar kaldırılacaktır. Aracı olanları aracı ve ailesi ile birlikte katılmaya çağırıyoruz. Unutmayalım; sadece direnenler kazanabilir."

ARAÇLARIN HAREKET YERİ VE SAATLERİ

İsviçre'den Köln'e hareket edecek araçların yer ve saatleri şu şekilde:

St Gallen

Poststr. 10, 9200 Gossau

Saat: 23.00

 

Wintherthur

Archof Einkaufszentrum

Saat: 23.00

 

Solothurn

West Bahnhof

Saat: 23.00

 

Basel

Elsässtrs. 215, 4056 Basel

Saat: 23.00

 

Pfäffikon (SZ)

Churestrasse 120

Saat: 22.30

 

Zug

Hinterbergstr. 19, 6330 Cham

Saat: 22.30

 

Luzern

Mythenstr. 7

Saat: 23.15

 

Bern

Fischermättelistr. 6

Saat: 22.00

 

Biel

General-Dufour Str. 60

Saat: 22.00

 

Lenzburg

Sägestrasse 44

Saat: 23.30

 

Waldshut-Tingen

Badstr. 46

Saat: 23.00

 

Zürih

Steinwiesenstr. 1, Schlieren

Saat: 23.00

 

Cenevre

Place Dorcière 1, 1201 Genève

Saat: 21.30

 

Lozan

Place du Tunnel 24

Saat: 22.30