Ciaccheri: Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne ihtiyacımız var

Roma 8. Bölge Belediye Başkanı Amadeo Ciaccheri, "Avrupa'daki tüm mücadelelerin önünde Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne ihtiyacımız var" dedi.

Roma 8. Bölge Belediyesi Başkanı Amedeo Ciaccheri, 32 aydır kendisinden hiçbir haber alınamayan ve mutlak tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini vurguladı. 


Kürt halkına yönelik işgal ve soykırım saldırılarının sürdüğü bir dönemde Roma’daki Ararat Kürt Kültür Merkezi’ne gelen Ciaccheri, Kürt toplumu ile dayanışmak istediğini ifade etti. Ciaccheri, “Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Kürt toplumuyla birlikte çalışmak üzere Roma'daki Kürt merkezi Ararat'ta bulunuyorum” dedi.

Ciaccheri, Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğünün önemine işaret ederek, "Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü Avrupa'da ve İtalya'da sol için önemli bir sorundur. Avrupa'daki tüm mücadelelerin önünde Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne ihtiyacımız var. Bugünlerde Ortadoğu'da yaşananlar, onun özgürlüğünün önemine işaret eder" diye konuştu.

ORTAK BELGE HAZIRLIĞI

Tecride dair sessizliğe bürünen Avrupa Parlamentosu'nun harekete geçmesi için çalışma yürüteceklerini belirten Roma 8. Bölge Belediye Başkanı, şunları söyledi: “Roma Şehir Konseyi ile birlikte çalışarak halkın ve ulusal kamuoyunun dikkatini Avrupa Parlamentosu'nun Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için çalışmasını sağlayacak bir belgeye çekmeye çalışıyoruz. Abdullah Öcalan Roma'da kaldı ve biz Roma'da Kürt halkının ve Başkan Abdullah Öcalan'ın yanında olmaya devam ediyoruz" dedi.