Colemêrg’de ’seçmen’ hilesine devam

AKP-MHP iktidarı Colemêrg ve ilçelerine son 9 ayda 10 bin 832 “seçmen” kaydırırken, son günlerde köylerdeki korucu ve AKP’liler ile devlet güçlerinin ikametgahını merkeze aldırmaya başladı.

Kent merkezinde yaşayan halk belediye başkanlığı, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri için oy kullanırken, köy ve mezralarda yaşayanlar ise il genel meclisi ve muhtarlar için oy kullanıyor. AKP, belediye başkanlığında oy kullanmaları için kırsalda yaşayan korucu ve AKP’liler ile binlerce askerin oturma kaydını kent merkezine taşıyor.

Colemêrg, tüm yerel ve genel seçimlerde olduğu gibi 31 Mart  seçimlerinde de yeniden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ne (DEM Parti) oy vermeye hazırlanıyor.

Kurdistan’da AKP-MHP iktidarının tabela partisi olduğu kentlerin başında Colemêrg geliyor. AKP-MHP iktidarı, bir önceki yerel seçimlerde binlerce asker, polis ve korucuyu kent merkezine kaydırmasına rağmen HDP, Colemêrg’te yüzde 60’ın üzerinde oy aldı. 2023 genel seçimlerinde ise yüzde 65’e yakın oy alarak, üç milletvekilinin üçünü de Meclis’e göndermeyi başardı.

Önceki seçimlerinde yaptığı seçim hilelerinde istediğini alamayan AKP-MHP iktidarı, yeniden seçim hilelerine başvuruyor. Colemêrg’de 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde 186 bin 492 olan seçmen sayısı, 197 bin 324’e yükseldi. Colemêrg ve ilçelerine son 9 ayda 10 bin 832 “seçmen” kaydırıldı.

Bununla yetinmeyen AKP, köylerde ve kırsal kesimlerdeki korucu ve AKP’lileri kent merkezine kaydırırken, yine kışla ve karakollarda bulunan binlerce asker ve polisin ikametgahını Colemêrg kent merkezine getirdi.