Cumartesi Anneleri’ne yine gözaltı

Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları, AYM’nin "hak ihlali” kararlarına rağmen Galatasaray Meydanı’na yürürken yine kelepçelenerek gözaltına alındı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetinin açıklanması ve belli olan faillerin yargılanıp cezalandırması için Cumartesi Anneleri’nin ve insan hakları savunucularının, Galatasaray Meydanı’nda yapmak istedikleri 961. hafta açıklaması polis tarafından yine keyfi bir biçimde engellendi.

Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın bu haftaki eylemine İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Eren Keskin ile İnsan Hakları Derneği yöneticileri ve çok sayıda insan hakları savunucusu katıldı.

İstiklal Caddesi’nde adeta OHAL ilan eden polisler, AYM’nin “hak ihlali” kararlarını hiçe sayarak Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyen Cumartesi Anneleri’ni ve insan hakları savunucularını abluka altına aldı. "Yasak" gerekçesi olarak Beyoğlu Kaymakamlığı’nın kararını öne süren polisler, görüntü çeken basın mensuplarını darp ederek alan dışına zorla çıkardı.
Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları bu hafta da hukuksuz bir biçimde kelepçelenerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sayısının 20’nin üzerinde olduğu belirtildi.

 HALKTAN TEPKİ

Ablukayı ve gözaltı işlemlerini izleyen çok sayıda kişi, telefonlarla sanal medya hesaplarından canlı yayın yapmaya başladı. Polisler, “Suç işliyorsunuz” diyerek yayınları engelledi. Halk, polise, “Asıl siz suç işliyorsunuz. Burada bir suç işleniyor ki görüntü almamızı istemiyorsunuz” diye tepki gösterdi.