DİSK’in Ankara yürüyüşü tamamlandı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 13 Kasım tarihinde İstanbul'dan başlattığı "Gelirde Adalet Vergide Adalet" yürüyüşünü Ankara Ulus Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasıyla sonlandırdı.

Açıklamaya, DİSK'e bağlı iş kolları üyeleri, Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Milletvekili Gamze Taşçıer, Pir Sutan Abdal Derneği (PSAD) Genel Başkanı Cuma Serçe, birçok sendika ve yüzlerce yurttaş katıldı.

Açıklama sırasında "Vergide Adalet" pankartı ve dövizleri açılırken, eylemciler sık sık "Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam", "Direne Direne Kazanacağız" sloganları attı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, adaletsiz vergi düzenine karşı olduklarını belirterek, Türkiye'deki emekçilerin adaletsiz vergi dilimi nedeniyle ocak ayında aldıkları maaşın aralık ayına kadar eridiğini ifade etti.

Özel ayrıca, Türkiye'de alınan vergilerin yüzde 67'sinin dolaylı vergi olduğunu vurgulayarak, bu duruma itiraz ettiklerini dile getirdi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, konuşmasında ülkenin halktan, işçiden ve emekçiden kopan bir zihniyet tarafından yönetildiğini belirterek, "Hakkımız olanı alana kadar sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu meydan emeğin meydanı, işçi sınıfının meydanıdır" ifadelerini kullandı.

Çerkezoğlu, umutsuzluğa kapılmayacaklarını ve birlikte mücadele ederek kazanacaklarını vurgulayarak, "Bu meydan varsa umut var" dedi.

Açıklamaların ardından "Vergide adalet istiyoruz", "Direne direne kazanacağız" ve "Birlikte kazanacağız" sloganları ile etkinlik sona erdi.