DBP: Amed’de tecride karşı net tutum ortaya konuldu

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Amed’de gerçekleşen özgürlük mitingine katılanlara teşekkür ederek, tecride karşı net bir tutum ortaya konulduğunu belirtti.

DBP MYK, 13 Ekim günü yasaklar ve engellemelere rağmen binlerce kişinin direnişiyle damgasını vurduğu özgürlük mitingine ilişkin açıklamada bulundu. 

DBP sanal medya X hesabında yaptığı açıklamada,   “Sayın Öcalan şahsında başlatılıp tüm toplumu etkisi altına alan tecrit sistemine karşı, Amed'te gerçekleştirdiğimiz ‘Tecride Karşı Özgürlük Mitingimiz’ tüm yasak, baskı ve engellemelere rağmen amacına uygun bir şekilde tamamlanmıştır.” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler kullanıldı: “Türkiye ve Kurdistan halkları demokratik çözüm, kalıcı bir barış ve özgürlüğün geleceği irade beyanını bir kez daha dile getirdi. Dolayısıyla halklar tecride karşı tutumunu net bir şekilde ortaya koyarak, çözümün muhataplarına tarihi bir sorumluluk vermiştir. Bu vesileyle; ülkeyi tecrit karanlığından çıkarmak adına bu süre zarfında emek veren her yoldaşımıza, sokakları direniş alanına çeviren halklarımıza, miting hazırlık sürecinde gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımıza, desteklerini sunan ve yanımızda olan bütün dostlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunuyor, saygılarımızı iletiyoruz. Tecride karşı her alanda mücadelemizi yükseltmeye devam edecek, özgürlük ve adalet mücadelemizde en güçlü sahiplenmenin pratik emeğini vereceğimizi yineliyoruz.”