DEM Parti, 25 Şubat'ta büyük mitinge hazırlanıyor

DEM Parti 25 Şubat'ta 'Demokrasi ve Özgürlük Mitingi' düzenleyecek. Parti, mitinge güçlü katılım çağrısı yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununa çözüm için 1-15 Şubat arasındaki 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nü sahiplenmek amacıyla Esenyurt Meydanı’nda düzenleyeceği mitinge ilişkin basın toplantısı düzenledi.

DEM Parti İstanbul İl Örgütü binasında düzenlenen toplantıya çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ SELAMLANDI

Toplantıda basın metnini okuyan DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz, kapitalist modernite öncülüğünde yerkürenin yeniden dizayn edilmeye çalışıldığını belirtirken, bu dizaynın birçok yapısal krizi beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Bahsi geçen dizayn planının Kurdistan ve Türkiye açısından bir “toplumsal yıkım” projesi olduğunu ve projenin bölge temsilcilerinin AKP- MHP iktidarı olduğuna dikkat çeken Gonca Yangöz, “AKP-MHP faşist politikalar ile toplumun bütün dinamiklerine karşı savaşmakta. En temel insan hak ve özgürlükleri ayaklar altına alınmış, yanlış ekonomik ve siyasal politikalar ile toplumsal buhran hali yaratılmıştır. Amaçlanan toplumsal hakikatin tecrit edilmesidir” şeklinde konuştu.

Kurdistan’da 2 farklı koldan gerçekleştirilen 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün bu bakımdan büyük bir önem taşıdığını söyleyen Gonca Yangöz, “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan şahsında tüm topluma dayatılan tecrit politikasını kırmak amacıyla başlatılan yürüyüş amacına ulaşmış ve toplumsal duyarlılığı arttırmıştır. Kurdistan’ı baştan sona adımlayan özgürlük yürüyüşçüleri her adımda hakikati haykırmış, toplumsal hafızamızı yenilemiş, faşizmin toplumsal mücadele ile yenilebileceğini bir kez daha hatırlatmıştır” dedi.

MİTİNGE ÇAĞRI

“Bizler 3’üncü Yol savunucuları olarak halklarımızın sözünü söyleyecek, onların hakikati ile seçim çalışmalarını toplumsal mücadeleye dönüştüreceğiz” diyen Gonca Yangöz, 25 Şubat’ta Esenyurt Meydanı’nda yapılacak 'Demokrasi ve Özgürlük Mitingi'nin yeni bir yaşama çağrı olarak görülmesi gerektiğinin altını çizerek, herkese katılım çağrısında bulundu.