DEM Parti Eş Genel Başkanı depremzedelerle buluştu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, depremin yıl dönümü dolayısıyla Mereş'te depremzedelerle buluştu.

Ziyaret kapsamında Kapıçam Mezarlığı'ni ziyaret eden Tülay Hatimoğulları, daha sonra Çiğili Köyü'ne giderek depremzedelerin yaşadığı sorunları dinledi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yapılan konutların ücretsiz dağıtılması gerektiğini vurgulayarak, "Evlerin ücretsiz bir şekilde yurttaşlara teslim edilmesi için bizler de gerekli çabayı harcayacağız." dedi.

Depremzedelerin halen zor koşullarda yaşadığını belirten Tülay Hatimoğulları, "Bir sosyal devletin birinci görevi, yurttaşın barınma, eğitim ve sağlık sorununu çözmektir. Bu konuda atılan bir adım yoktur." diye ekledi.

Tülay Hatimoğulları, iktidarın ayrımcı politika izlediğini belirterek, "Yardımlar dağıtılırken bile haneler buna göre seçildi." ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında 3.6 büyüklüğünde bir deprem yaşandı ancak Tülay Hatimoğulları konuşmasına devam ederek, "Şu anda biz konuşurken bile gürültüsü çıkan bir deprem yaşadık. Dolayısıyla burada kamusal hizmetin en iyi şekilde yapılması gerekiyor." dedi.

Heyet, ziyaretlerin ardından Narlı Cemevi'ni ziyaret ederek depremzedelerin yaşadığı koşulları yerinde gördü. Cemevi Başkanı Tahir Ortaş, hala kötü koşullarda yaşadıklarını belirterek, yardımları gizli saklı dağıttıklarını ifade etti ve ekledi: “Çünkü hala cemevlerinin yardımlarını hazmedemiyorlar.”

Heyetin son durağı DEM Parti Bazarcix İlçe Örgütü oldu. Burada depremzedelerle bir araya gelen Tülay Hatimoğulları, depremde yaşanan can kayıplarını hatırlatarak şöyle dedi: “Bu depremin acısına birebir tanıklık eden bir insan olarak söylüyorum. Acımızı katmerleştiren bizlerin bilerek ve isteyerek ölüme terk edilmemizdi. Adeta nüfusumuz azalsın istediler. Ölümümüzü saraydan, Ankara’dan izlediler"

Tülay Hatimoğulları şöyle noktaladı: “Bu ülkenin en büyük enkazı bu iktidarın kendisidir. İmar aflarını çıkaran, deprem ihalelerini beşli çetesine peşkeş çeken ve şimdi insanlara dönüp anahtar teslim edeceğinde en az 3 milyon, 5 milyon konut fiyatı biçen bu zihniyeti buradan kınıyorum. Unutmayacağız. Dayanışarak kendimizi de kentimizi de inşa edeceğiz.”