DEM Parti: Halkımızla birlikte her türlü felaketin üstesinden gelecek gücümüz var!

DEM Parti, “Bu facia bir kez daha gösterdi ki yaşanan hiçbir felakette ve faciada devlet ve iktidar halkın yanında değil. Halkımızla birlikte her türlü felaketin üstesinden gelecek gücümüz var" dedi.

Mêrdîn’in Şemrex (Mazıdağı) ile Amed'in Xana Axpar (Çınar) ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangına ilişkin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) X hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Yangında 7 kişinin hayatını kaybettiği, 10’u ağır olmak üzere 44 kişinin yaralandığının belirtildiği açıklamada şunlar belirtildi:

“Yangın faciasının yaralarını halkımızla birlikte sarıyoruz. Acımız büyük, halkımızın başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.  İktidarın müdahale etmekte geciktiği, yetersiz kaldığı faciaya karşı, başta Diyarbakır, Mardin, Van olmak üzere bütün bölge belediyelerimiz yangına müdahale ederek ve halka yardım ulaştırarak seferber oldu.  Belediye Eşbaşkanlarımız, Milletvekillerimiz, Bileşen Partimiz DBP'nin Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, facianın yaşandığı köylerde halkla birlikte hem acıları paylaşıyor hem de yaraları sarmaya devam ediyor. Bu facia bir kez daha gösterdi ki yaşanan hiçbir felakette ve faciada devlet ve iktidar halkın yanında değil. Depremde yoklar, yangında yoklar, sel felaketinde yoklar. Ancak bizim halkımızla birlikte her türlü felaketin üstesinden gelecek gücümüz var!"

AMED BAROSU'NDAN SUÇ DUYURUSU

Amed Barosu, yangının sorumlularına ilişkin suç duyurusunda bulundu. Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda yangının çıkış sebebi ve müdahalede geç kalındığı iddialarına ilişkin etkin bir soruşturma faaliyeti yürütülmesi istendi.
Amed Barosu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Diyarbakır ve Mardin’de meydana gelen yangınlarda şu ana kadar yapılan resmi açıklamalara göre 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 29 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yangının çıkış sebebi ve müdahalede geç kalındığı iddialarına ilişkin etkin bir soruşturma faaliyeti yürütülmesi amacıyla ‘Birden Fazla İnsanın Ölümüne ve Yaralanmasına Sebebiyet Verme’ (TCK md. 82/1-c), ‘Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Düşürülmesi’ (TCK md. 170) ‘Görevi Kasten Kötüye Kullanma’ (TCK md. 170) suçları kapsamında Çınar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Diyarbakır Barosu olarak soruşturmanın takipçisi olacağız."