GÖRÜNTÜLÜ

DEM Parti Milletvekilleri: Direnmeye devam edeceğiz

Colemêrg'te direnen DEM Parti Milletvekilleri, Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'a verilen hapis cezasının hukuksuz olduğunu belirterek, karara karşı direneceklerini söyledi.

Colemêrg Belediyesi'nin seçilmiş eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Kararın ardından kentte protestolar başladı.

Colemêrg'te devam eden eylemlerde DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanları, DEM Parti milletvekilleri ve çok sayıda halk polisler tarafından ablukaya alındı. 

Ablukada bulunan DEM Parti Şirnex Milletvekili Zeki İrmez ve Mûş Milletvekili Sümeyye Boz ANF'ye değerlendirmede bulundu. 

'SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ'

Hukuksuz bir şekilde Colemêrg halkının iradesinin gasp edildiğini ifade eden Şirnex Milletvekili Zeki İrmez," Bugün Belediye Eşbaşkanımız Sıddık Akış, 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu karar hukuksuzdur. Üç gündür Colemêrg halkıyla birlikte direnmeye devam ediyoruz. Bu hukuksuz kayyum zihniyetini ortadan kaldırana kadar direnmeye devam edeceğiz. Sonuna kadar direneceğiz" şeklinde konuştu. 

'BU BİR FAŞİZMDİR'

Verilen kararının hukuksuz olduğuna dikkat çeken Milletvekili Sümeyye Boz, "Bugün AKP-MHP faşizminin bilindik örneklerinden biriyle karşılaştık. Normalleşme süreçleri dedikleri süreç kendi dedikleri faşizmden başka hiçbir şey değildir. Burada Kürtlerin siyasetini durdurmak, önlerini tıkamak için oluşturdukları bir hukuksuzluktan bahsediyoruz. Bu kayyum politikasının nasıl bir faşizme düştüğünü görüyoruz. Bu mesele sadece bir halk iradesi gaspı değildir. Bir otoriter rejimle karşı karşıyayız. Bunun adı faşizmdir. Kürt halkı nasıl binlerce yıldır direnişten vazgeçmedi, bundan sonra da böyle olacak" diye konuştu.