DEM Parti: Yoksulluk kader değil, bu düzeni değiştirelim

DEM Parti Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu, "Yoksulluk kader değildir, iktidarların siyasal tercihlerinin sonucudur. Bu düzeni değiştirelim" dedi.

DEM PARTİ

DEM Parti Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu, '17 Ekim Uluslararası Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması Günü' vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada "Yoksulluk kader de değildir, iktidarların siyasal tercihlerinin sonucudur. Türkiye’de de gelinen noktada, AKP-MHP iktidarının yarattığı ve derinleştirdiği eşitsizlik, işsizlik, hayat pahalılığı ve anti demokratik uygulamalarla yoksulluk da yoksullaşanların sayısı da her geçen gün artmaktadır" denildi.
Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Bu rejim de AKP-MHP iktidarı başta olmak üzere bu rejimin diğer temsilcileri de yoksulluğu ortadan kaldıramaz. Çünkü patronlar da patronların siyasal temsilcileri de yoksulluktan beslenir. Oysa, toplumun bütün üyeleri için eşitlik, özgürlük, insanlık onuru, barış, güvenli yaşama ve çalışma koşulları ve sosyal güvenlik dâhil, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin bütün içeriğini sağlamak ve doğanın ve insanın refahını hedefleyen politikalarla yoksulluğu ortadan tamamen kaldırmak mümkündür.

Günümüzde kadınlar yoksul. Çünkü bu düzen kadın düşmanı. İşçi, köylü, esnaf yoksul. Çünkü bu düzen işçi, köylü, esnaf düşmanı. Köylerde okul yok, olan yerlerde çocuklar açlıktan bayılıyor. Çünkü bu düzen çocuğa düşman, eğitime düşman. Günümüzde gençler iş bulamayacağız baskısıyla mutsuz. Üniversite öğrencilerine yurt ve yemek yok. Çoğu yoksulluktan çaresiz, kayıtlarını yaptırıp ailelerinin yanına dönüyor. Çünkü bu düzen gençlere, aydınlık ve özgür geleceğe düşman.

Uluslararası Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması Günü, bize, 'Gelin, bu düzene karşı birlikte mücadele edelim' diye sesleniyor. Bu çağrıya kulak verelim; birlikte mücadele edelim, birlikte değiştirelim."