Deniz Bülbün, katledilişinin 40’ıncı gününde Hewlêr’de anıldı

İşgalci Türk devletinin KDP işbirliğiyle katlettiği Deniz Bülbün için Hewlêr’de anma töreni düzenlendi. Anma töreninde katillerin bulunması ve cezalandırılması çağrısı yapıldı.

Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) üyeleri, yazar, aydın ve aktivistlerin katılımıyla 40 gün önce katledilen KNK Temsilcisi Deniz Bülbün için Hewler’de bir anma töreni düzenlendi.

Anma töreninde Kürdistan Bölgesi’nin başkenti olarak kabul edilen Hewlêr’de Deniz Bülbün’ün katledilmesinin üzerinden 40 gün geçmesine rağmen katillerin hala yakalanmaması ve yargılanmaması nedeniyle hükümete yönelik eleştiril mesajlar öne çıktı.

Yapılan konuşma ve verilen mesajlarda Deniz Bülbün’ün özgürlük ve Kürt ulusal birliği sevdalısı olduğuna dikkat çekilerek, Kürt dilinin korunması ve savunulması konusundaki emeklerine işaret edildi.

Törende, hükümetin ve güvenlik güçlerinin KNK üyelerinin güvenliğinden sorumlu oldukları hatırlatılarak, “Üyemizin şehit edilmesi davasını yakından takip ediyoruz. Güvenlik güçleri bir an önce katilleri ve bu saldırıda parmağı olanları kamuoyuyla paylaşmalıdır. Katiller ve bu saldırının arkadasındaki güçler açığa çıkarılmazsa bizler bu davayı uluslararası divanlara taşıyacağız” denildi.

KNK Temsilcisi Deniz Bülbün, 18 Eylül tarihinde KNK’nin Hewlêr’de bulunan temsilcilik binasında silahlı bir saldırıya uğrayarak katledildi. Bülbün’ün katledilmesinin üzerinden 40 gün geçmesine rağmen KDP’den ve ona bağlı güvenlik güçlerinden hiçbir açıklama yapılmadı.