Dindar’dan Gemlik Yürüyüşü’ne davet

HEDEP Wan Milletvekili Mahmut Dindar, barış, demokrasi ve özgürlük isteyen herkesi 18 Kasım’da yapılacak olan Gemlik Yürüyüşü’ne katılmaya davet etti.

Wan halkı, 18 Kasım’da yapılacak olan Gemlik Yürüyüşü’ne hazırlanıyor. Çalışmalar aralıksız sürüyor. Wan’dan katılımın yüksek olması bekleniyor.


ANF’ye konuşan HEDEP Wan Milletvekili Mahmut Dindar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, 25 yıldır hukuksuz bir şekilde cezaevinde rehin tutulduğunu hatırlattı. Dindar, “Abdullah Öcalan, önümüzü göremediğimiz bu belirsiz süreçte barış ortamını getirecek aktördür. Üç yıldır kendisinden haber alınamıyor, sağlığından kimsenin bilgisi yok. Halkımızla birlikte bu yüzden tedirgin ve kaygılıyız. HEDEP Grubu Adalet Bakanlığı ile temas kurduk ve kendisiyle görüşme talebimizi ilettik ama hala dönüş yapılmadı” dedi.

Her alanda; her il ve ilçede çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Dindar, barış, demokrasi ve özgürlük isteyen herkesi Gemlik Yürüyüşü’ne davet ederek, şunları söyledi: “Halkımız bir kez daha tecride karşı barışı sahiplenecektir. Tecridi güçlü bir çalışmayla kıracağız. Umarım hükümet yürüyüşümüze engel çıkarmaz. Bu, demokratik bir taleptir. Halkımız, Sayın Abdullah Öcalan’ı artık yanında görmek istiyor. Bu da en doğal ve meşru hakkıdır.”