Dindar: Hükümet yasalara uymuyor

HEDEP Wan Milletvekili Mahmut Dindar, tecritte ısrar eden AKP-MHP hükümetinin anayasa ve yasalara uymadığını söyledi.

HEDEP Wan Milletvekili Mahmut Dindar, Türkiye’nin bir an önce düzlüğe çıkması için Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini ifade etti.


ANF’ye konuşan Dindar, Türk hükümetinin, anayasa ve yasalara uymadığını belirterek, “Bir insan cezaevinde kendi ailesiyle görüşemiyor, avukatıyla görüşemiyor. Bunun hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin verdiği kararlar var. Bunlar uygulanmıyor, tamamen hukuksuzluk, kabul edilebilir bir şey değil” dedi.

“Türkiye’nin önünün açılması için gerçekten Sayın Abdullah Öcalan gibi bir aktörün olması büyük bir şanstır” diyen Dindar, şöyle konuştu: “Aslında bugünkü sisteme baktığımız zaman, bunların Ortadoğu’daki bütün sistemlerin çöküşünün nedenlerinde Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecritte yatıyor.

Bugün Rojava’da bir gerçeklik yaşanıyor. Rojava’da ortaya konulan siyaset, gerçekten bütün hakların birlikte yaşamasının tek sebebi Sayın Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin, düşüncelerinin ortaya koymasındandır. Bundan dolayı Türkiye’nin de bir an önce düzlüğe çıkması için Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması lazım. Türk devletinin bu tecridi kaldırması lazım. Bu tecrit kalkmazsa, Türkiye her gün daha çok bataklığa gidecek, ekonomisi her gün daha çok zarara uğrayacaktır. Sayın Abdullah Öcalan’ın bir an önce cezaevinden çıkması lazım.”