Dindar: Kürt halkı yürüyüşümüzü büyük bir sahiplenmeyle karşılıyor

DEM Parti Milletvekili Mahmut Dindar, Kürt halkının Özgürlük Yürüyüşü’nü büyük bir sahiplenmeyle karşıladığını belirterek, "Biz o İmralı’nın kilidini mutlaka kıracağız" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü 9. gününde sürüyor.


ANF’ye konuşan DEM Parti Wan Milletvekili Mahmut Dindar, "Yürüyüşümüzün 9. günündeyiz. Gittiğimiz her ilçede, her köyde büyük bir coşkuyla karşılanıyoruz. Yürüyüşün ne anlama geldiğini, sonucunu nereye vardırmak istediğimizi bütün halkımız biliyor ve bu nedenle büyük bir sahiplenme var" dedi.

Dindar, şu mesajları da verdi: "Kürt halkının iradesinin cezaecinden çıkması, paslı kilitleri açmak için yürüyoruz. Her yerde halkımızın büyük bir sahiplenmesini görüyoruz. Bu yürüyüşün sonunda eminiz ki halkımızla birlikte Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kıracağız. Bu yürüyüşleri tecrit kırılana kadar devam ettireceğiz. O İmralı’nın kilidini kıracağız, mutlaka bu tecridi kıracağız.

Barış için, yaşamın yeniden anlam kazanması için, insanların huzur içinde evinde yaşaması, sokaklarda huzur içinde dolaşabilmesi için tecrit kırılmalı. Halkımız yanımızda olduğu müddetçe başaramayacağımız hiçbir şey yok."

DEM Parti Milletvekili Mahmut Dindar, ayın 13’ünde Amed’de olacaklarını duyurarak, Amed halkını Özgürlük Yürüyüşü’nü büyük bir coşkuyla sahiplenmeye çağırdı.