Dr. Gisela Penteker: Tecrit işkencedir

IPPNW Üyesi Dr. Gisela Penteker, tecridin işkence olduğunu ve bunun artık bütün toplumu etkilediğini belirterek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Nükleer Savaşın Önlenmesi İçin Uluslararası Hekimler Birliği (IPPNW) Üyesi Dr. Med Gisela Penteker, Türk iktidarının tecridi bir politika haline getirdiğini belirtti. 

ANF’ye konuşan barış aktivisti Dr. Gisela Penteker, tecridin sadece İmralı Adası ile sınırlı olmadığını, bir politika haline getirilerek topluma dayatıldığını söyledi.

Dr. Gisela Penteker, temel insan haklarının ihlal edildiğini vurgulayarak, “Tecrit, bir işkencedir. Sadece Abdullah Öcalan’a uygulanan bir işkence de değildir. Tüm herkesi etkileyen bir işkence sistemidir ve kabul edilemez" dedi.

Uluslararası kurumların tecrit ile ilgili yeterli araştırma yapmayıp sessiz kaldığına dikkat çeken  Gisela Penteker, CPT’nin İmralı ziyareti hakkında herhangi bir rapor yayımlamamasını eleştirdi.

Dr. Gisela Penteker, Türk devletinin tecrit politikası ve uluslararası kurumların sessizliği nedeniyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık hakkına erişemediğine işaret ederek, şunları söyledi: “Abdullah Öcalan genç değil, bedenen yaşlıdır ve bu nedenle düzenli doktor kontrolü yapılması gerekir. Bugün Türk hapishanelerinde diğer politik tutsakların hangi koşullarda tutulduğunu biliyoruz. Sağlık hakkına erişimi için Abdullah Öcalan serbest bırakılmalıdır, özgür olmalıdır."