Dünyanın dört bir yanında Abdullah Öcalan’ın eserleri okundu

10 Aralık “Öcalan Kitapları Günü” çerçevesinde Dünyanın birçok merkezinde gerçekleştirilen etkinliklerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın eserlerinden pasajlar okundu, özgürlüğü talep edildi.

Bugün Dünyanın birçok merkezinde düzenlenen etkinliklerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın eserlerinden okumalar yapıldı, fikirleri tartışıldı ve tutsaklık konumuna işaret edilerek fiziki özgürlüğü istendi.

Küresel alanda ilan edilen 10 Aralık Öcalan Kitapları Günü vesilesiyle Almanya, Fransa, ve İtalya başta olmak üzere birçok merkezde Abdullah Öcalan’ın savunmalarından okumalar yapıldı.

İTALYA

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın savunmaları konusunda İtalya’da birçok merkezde etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinliklerde savunmalarda pasajlar okunarak tartışmalar yürütüldü.

ROMA


BOLOGNA

 

PALERMO

 

PARMA


TORINO


ALMANYA

BERLİN

Berlin’de 10 Aralık “Öcalan Kitapları günü” kapsamında bir araya gelinerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın savunmalarından pasajlar okundu.

Berlin’de iki ayrı yerde, Mauerpark ve Gneisenauststr.12 adresinde yapılan okumalarda “Abdullah Öcalan’ın Jin Jiyan Azadî felsefesi ile Kürt kadın mücadelesini dünyaya tanıtmıştır” mesajları verdi. 
 

HILDESHEIM


Hildesheim’da Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde Kurdistanlıların katıldığı bir etkinlikle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın eserlerinden pasajlar Almanya ve Kürtçe olarak okundu ve sohbetler yapıldı.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt şehrinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın eserleri konusunda avukat Milan Martin’in de katılımıyla bir panel düzenlendi. Panelin ardından Abdullah Öcalan’ın savunmalarından AİHM’e ilişkin bölümler okundu.

DARMSTADT
Darmstadt’ta da Roza Kadın Meclisi öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Uygarlık Manifestosunun 5’inci kitabından bölümler okundu. Bu tür etkinliklerin bundan sonra her ay gerçekleştirileceği ifade edildi.

SAARBRÜCKEN


Saarbrücken DKTM’de de TJK_E tarafından okuma günü organize edilerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın savunmalarından pasajlar okundu.

WUPPERTAL

 

FRANSA

PARİS

 

Paris’te de Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nde bir grup akademisyen, öğrenci ve yurtseverlerin katılımıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın eserlerinden bölümler okundu. Etkinliğe siyaset bilimci Nils Andersson, Jineoloji üyesi Sarah Marcha ve enternasyonalistler katıldı. Etkinlikte Abdullah Öcalan’ın Fransızca savunmaları okunarak üç saat boyunca tartışmalar yürütüldü.

REIMS

 

İSVEÇ

STOCKHOLM

İsveç’in Stockholm şehrinde de “Öcalan ile Diyalog” başlığıyla bir okuma etkinliği düzenlendi. Tartışmaların yürütüldüğü etkinlikte Rojava Komitesi, Abdullah Öcalan’ın İsveç’çe basılacak savunmaları konusunda bilgi verdi.

BELÇİKA

BRÜKSEL

 

MELBOURNE

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü kapsamında Avustralya'nın Melbourne kentinde ise stant açıldı. Etkinliğe katılan Kurdistan Ulusal Kongresi-KNK Melbourne Temsilcisi Heval Herki, basın bildirisini okudu.

Bildirinin aynı zamanda dağıtıldığı eylem, yaklaşık 2 saat sürdü.