Durumu ağırlaşan hasta tutsak Tanboğa hastaneye kaldırıldı

Sağlık durumu kötüleşen ağır hasta tutsak İsmail Tanboğa Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Şirnex'in Silopiya (Silopi) ilçesinde 2015 yılında özyönetim direnişi esnasında rehin alınan İsmail Tanboğa’ya (23), hakkında açılan davada 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. İsmail Tanboğa’ya tutuklandıktan bir süre sonra mide kanseri teşhisi konuldu, ancak daha sonra yapılan tetkiklerle midede de ileri derecede ülser ve gastrit olduğu yönünde rapor verildi. Tanboğa’nın hastalığı bugüne kadar tam olarak teşhis edilemedi. Yoğun kansızlık, ağız içi yaraları, boğaz ve sırt ağrısı, böbrek rahatsızlığı yaşayan, dişleri dökülen, yoğun kusma şikayetleri bulunan Tanboğa, 3 yıldır mama ile besleniyor. 

Tanboğa’nın sağlık durumunun ağırlaşması nedeniyle 15 gün önce Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi. İsmail Tanboğa’nın hastaneye yatırıldıktan sonra bir hafta sonra ailesine haber verildiği ifade edildi. Tanboğa’nın annesi Kumriye Tanboğa, oğlunun ziyaretine gitmesine izin verilmediğini belirterek, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu. 

Diyarbakır T Tipi Kapalı Cezaevi'nde rehin tutulan Tanboğa, İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) ağır hasta tutsaklar listesinde yer alıyor.