Emekçiler alanlara çıktı: Çaresiz değiliz, omuz omuza verelim

İktidarın yarattığı ekonomik çöküşe karşı KESK öncülüğünde alanlara çıkan emekçiler, "Çaresiz değiliz, omuz omuza verelim, mücadeleyi büyütelim" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Meclis'te devam eden Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerine dair birçok kentte alanlara çıktı.

AMED

KESK Amed Şubeler Platformu, Bajarê Nû (Yenişehir) ilçesinde bulunan defterdarlık önünde açıklama yaptı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de eyleme katıldı. Açıklamada, “Emekten yana demokratik halk bütçesi istiyoruz" yazılı pankart açılırken, üzerinde Kürtçe "Halkların parası savaşa gitmesin" ve "Biz çalışıyoruz, sermayedarlar yiyor" yazılı dövizler taşındı. 

KESK Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Varol Öztorun, 2 Aralık’ta Amed ve İstanbul’da miting düzenleyeceklerini aktardı.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Eşbaşkanı Güneş Özel, 2 Aralık'taki mitinglere katılım çağrısı yaptı.

ADANA

KESK Adana Şubeler Platformu, İnönü Parkı'nda açıklama yaptı. KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ersin Demirçin, “İktidarın, yarattığı enkazın tüm faturasını emekçilere ve halka yıkmak istediği bu bütçeyi kabul etmiyoruz" dedi.
KESK Genel Merkez yöneticisi Zeynep Korkmaz, iktidarın “büyüme” iddiasına tepki gösterdi, "Bu böyle gitmez. Bunun adı modern köleliktir” dedi.

MERSİN

Mersin’de Maliye’nin ana hizmet binası önünde açıklama yapıldı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Mersin Milletvekili Perihan Koca da eyleme katıldı. Taleplere dair dövizlerin taşındığı açıklamada konuşan BES Mersin Şube Başkanı Kemal Göçmen, iktidarın politikaları nedeniyle halkın yoksullaştığını belirtti.

HEDEP Mersin Milletvekili Perihan Koca, "Sabredecek halimiz kalmadı. Bu bütçe sermayedarların vergilerini silerken, halka cehennemi reva gören, sefaleti reva gören bir bütçedir. Bu halkın emeğini, ürettiklerini gasp ediyorlar. Halkın olanın bütçeyi çetelere ve mafyalara aktarıyorlar. Yine bu bütçeyi savaşa aktarıyorlar” ifadelerini kullandı.

ŞIRNEX

KESK Şirnex Şubeler Platformu, Şırnak Devlet Hastanesi önünde açıklama yaptı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şirnex Şube Sekreteri Kadir Örüker, “Emeğiyle geçinen kesimler olarak ve halk olarak her geçen gün daha fazla yoksullaşıyoruz" dedi.

Örüker, “Yüzde 1’in çıkarı için yüzde 99’u yok sayan adaletsizliğe ve haksızlığa karşı çaresiz değiliz. Omuz omuza vermeye, mücadeleyi birlikte büyütmeye çağırıyoruz” diye konuştu.