Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 124. gününde devam etti

Yakınları devlet gözetimi ve korumasında Emine Şenyaşar, ailesinin katledilmesi ve oğlunun serbest bırakılması için başlattığı Adalet Nöbeti’ni, 124. gününde de kararlılıkla sürdürüyor.

Riha’nın Pîrsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde, AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından gerçekleştirilen saldırıda eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar, o günden bu yana adalet arayışını sürdürüyor. 

Şenyaşar, Riha’dan Ankara’ya taşıdığı Adalet Nöbeti’ni, 124. gününde de devam ettirerek, katledilen ailesinin faillerinin yargılanmasını ve tutuklu olan oğlu Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılmasını talep etti. 

Nöbet sırasında, "846 gün Urfa’da, 124 gündür Ankara’da adalet için nöbetteyiz. Şenyaşar ailesi için adalet, herkes için adalet" ve “Adalet” yazılı dövizler taşındı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekillerinden oluşan bir heyet, Emine Şenyaşar’a destek ziyaretinde bulundu. 

Nöbetin ardından Emine Şenyaşar, Elazığ Cezaevi’nde tutsak olan oğlu Fadıl Şenyaşar’ın yarın Malatya’da görülecek duruşmasına katılmak üzere hazırlıklara başladı. Şenyaşar, bu duruşma için Riha’dan Malatya’ya geçecek.