CPT eski başkanı: Abdullah Öcalan için harekete geçilmeli

CPT eski başkanı Mauro Palma, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tecrit koşullarına dikkat çekerek Avrupalı denetim organlarına Abdullah Öcalan’ın durumunu gündemlerine alma ve doğrudan denetim çağrısında bulundu.

CPT'YE MEKTUP

Avrupa İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi’nin (CPT) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit konusundaki eylemsizliğine bir tepki de kurumun eski başkanı Mauro Palma’dan geldi.

CPT’ye yönelik bir mektup kaleme alan Palma, Avrupa’daki denetim organlarının kıtada herkes için uygulanan standartların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için de uygulanmasının bir yolunu bulmak için İmralı’ya dönülmesi gerektiğini söyledi.

Mektubunda müebbet hapis cezasının umut hakkının olmadığı durumlarda kişiye saygı ila bağdaşan bir ceza olduğuna inanmadığını belirten Palma, bu görüşünün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin aldığı kararlarla da uyumlu olduğunu ifade etti. CPT’nin de her cezanın topluma olumlu bir şekilde yeniden entegre olma şansına sahip olması gerektiği ilkesini benimsediğini belirten Palma, mektubunda tecrit uygulamalarına da değindi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İmralı Adasında tam bir tecrit altında tutulduğunu belirten Palma, Avrupa’daki denetim organlarının kıtadaki herkes için getirilen standartların Abdullah Öcalan için de uygulanması için Kürt Halk Önderi'nin durumunun gündeme alınması ve doğrudan denetimlerin gerçekleştirilmesi gerektiğine inandığını ifade etti.

2007-2011 yılları arasında CPT’nin başkanlığını yapan Mauro Palma, kuruluşun İmralı Adasına gerçekleştirdiği denetimlerde de heyette yer almıştı.

Palma bugün Roma Tre Üniversitesinin Avrupa Cezaevi Merkezi Başkanı olarak görev yapıyor. Mauro Palma aynı zamanda İtalyan Felsefe Araştırmaları Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi.