ESP Adana İl Örgütü’nden 'Adalet Nöbeti’ eylemi

ESP Adana İl Örgütü yöneticileri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen Adalet Nöbeti eylemine katılarak, dayanışmalarını ifade etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa demokratik çözüm hamlesi kapsamında cezaevlerinde açlık grevi, dışarıda ise tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti eylemleri sürüyor.

Tutsaklar 27 Kasım 2023’te açlık grevine başlamıştı. Bu grev 61’inci gününe girdi.

Birçok kentte paralel olarak onlarca gündür Adalet Nöbeti eylemleri yürütülüyor.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adana İl Örgütü yöneticileri de tutsakların ve ailelerinin taleplerinin yerine getirilmesi için il binalarında bir günlük "Adalet Nöbeti" tuttu.

ESP Parti Meclisi (PM) Üyesi Osman Kara, yaklaşık 3 yıldır Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış bir tecridin uygulandığını ve bu tecridin sadece Abdullah Öcalan'a değil başta tutsaklar olmak üzere tüm kesimlere uygulandığını ifade etti.

Kara, ESP olarak, "tecridin kırılması" için açlık grevleri ve "Adalet Nöbetleri" etkinliklerini sürdürdüklerini, şu anda da Adana'da bir günlük "Adalet Nöbeti" eylemi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

ESP üyesi Kara, "Tecridi kırmak ve içerdeki tutsakların sesi olmak için Adalet Nöbeti'ni başlattık" dedi ve dayanışmaya çağırdı. Eylem akşam saatlerine kadar sürecek.