ESP'den açlık grevi: Abdullah Öcalan'a özgürlük!

ESP İzmir İl Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 3 günlük açlık grevi başlattı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için cezaevlerinde devam eden açlık grevleri ve tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti’ne destek vermek amacıyla 3 günlük açlık grevi başlattı.

ESP'liler eylemi, Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde DBP İzmir İl Temsilciliği’nde süren Adalet Nöbeti'ni ziyaret ederek başlattı.

'CEZAEVLERİ İŞKENCEHANEYE DÖNÜŞTÜ'

ESP İzmir il yöneticisi Hızır Ali Kılıç, R, S ve Y tipi hapishanelerin birer “işkencehane” olduğunu ve iktidarın buralarda sistematik işkence uyguladığını söyledi. Tutsaklarla dayanışmak isteyenlerin de gözaltına alındığına dikkat çeken Kılıç, "Dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında il başkanımız Kerim Altınmakas ve birçok yoldaşımız cezaevi görüşlerine gittikleri için gözaltına alındı. Tutsaklarla dayanışmayı büyütmek için sesimizi yükseltiyoruz ve elimizden gelenin fazlasını yapacağız" dedi.

'İMRALI'DA ÖZEL BİR TECRİT SİSTEMİ UYGULANIYOR'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde ise özel bir tecrit uygulandığına dikkat çeken Kılıç, buna rağmen Kürt halkının direnişi büyüttüğünü söyledi. Cezaevlerinde siyasi tutsakların başlattığı açlık grevlerine de değinen Kılıç, "Tutsak ailelerimiz Kurdistan ve metropollerde adalet nöbetleri ile direnişini sürdürüyor. Bu onurlu direnişi en içten duygularımızla selamlıyoruz. Bizi zafere götürecek olan sizin bu direnişinizdir. Bu mücadele tecrit parçalanıncaya kadar devam edecek. Biz de siyasi tutsaklar üzerindeki tecride karşı bugün burada açlık grevi başlatıyoruz. Tüm insan hakları örgütleri ve siyasi partilere de çağrımız var; Gelin bu mücadeleyi beraber büyütüp, bu tecridi beraber parçalayalım. Sessiz kalarak suça ortak olmayalım" diye konuştu.