'Açlık grevi eylemleri bizim için çok kutsaldır’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün için açlık grevindeki tutsakları selamlayan YJA Star gerillası Zinarîn Gabar, “Rêber Apo’nun militanları olarak, bu devrimin militanları olarak açlık grevi eylemleri bizim için çok kutsaldır” dedi.

PKK ve PAJK’lı tutsaklar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için 27 Kasım 2023 tarihinden bu yana dönüşümlü açlık grevinde. Türk devletinin saldırılarına karşı Kurdistan dağlarında mücadele eden YJA Star gerillası Zinarîn Gabar, açlık grevi eylemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

YJA Star gerillası Zinarîn Gabar: Öncelikle YJA Star gerillaları olarak, zindanlarda açlık grevine başlayan yoldaşlarımızı selamlıyoruz. Cezaevlerindeki bu eylem halkımıza ve hepimize bir miras olarak kalmıştır. Cezaevlerindeki bu direniş kültürü tarihten günümüze kadar devam etmektedir. Eğer eylemlerin önemini iyi anlamazsak güçlü bir sonuç elde edemeyiz. Rêber Apo’nun militanları olarak, bu devrimin militanları olarak açlık grevi eylemleri bizim için çok kutsaldır. Bizler de duruşumuzla, eylemlerimizle düşmanın tüm saldırılarına cevap verebiliriz. Bugün Kurdistan dağlarında yaşanan direniş düşmana karşı büyük bir cevaptır. Bugün zalim bir devlete karşı mücadele ediyoruz.

Yoldaşlarımızın açlık grevi eylemi bize büyük bir güç verdi. Böyle bir direnişe vicdan sahibi her insanın duyarlı yaklaşması gerekir. Zindandaki arkadaşlarımızın tüm işkencelere rağmen böyle güçlü bir eylem yapmaları çok kutsal ve anlamlıdır. Yoldaşlarımızın başlattığı eylemin sonuca ulaşacağına inanıyoruz. Bizim de hedefimiz eylemi başarıya ulaştırmak. Mücadelemiz Önder Apo'yu özgürleştirme düzeyinde olmalıdır. Dağların ve zindanların direnişi Önderliği fiziki özgürlüğüne kavuşacaktır. Bu direniş her geçen gün daha da büyüyecek. Bugün zindanlarda direnenler, Kurdistan dağlarında savaşanlar, heval Hayri’nin, heval Kemal’in, heval Ali’nin ve heval Akif’in direniş mirasından güç alıyor. Bu arkadaşlar Diyarbakır zindanında büyük işkencelere maruz kaldı fakat duruşlarıyla, direnişleriyle Kürt halkının tarihini yeniden yazdılar. Halkımız asla düşmana teslim olmadı ve bu direniş kültürünü bugüne kadar sürdürdü.

Kürt halkı geçmişte olduğu gibi bugün de birçok ihanetle karşı karşıya kalıyor. Özellikle Barzani ailesinin bugün halkımıza yaptığı ihanet sıradan bir ihanet, ya da ilk kez yapılan bir ihanet değildir. Barzani ailesi tarih boyunca kendi çıkarları uğruna düşmanla işbirliği yapmış ve Kürt halkına ihanet etmiştir. Bu açlık grevi eylemi, her türlü saldırı ve ihanete karşı mücadeleyi yükseltme, başarı ve hedefe ulaşmak amacıyla yapılan bir eylemdir. Kanımızın son damlasına kadar düşmana karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.