Eylül ayında Almanya’ya 20 binden fazla göçmen ulaştı

Almanya’da Eylül ayında 20 binden fazla göçmen yasadışı yollardan ülkeye giriş yaptı. Bu rakam 2016’dan bu yana görülen en yüksek seviye.

Alman Polis Teşkilatı tarafından yayınlanan istatistiklere göre, Eylül ayında 21 bin 366 göçmen yasa dışı yollardan ülkeye giriş yaptı. Bu rakam 2016 yılının Şubat ayından bu yana ülkede görülen en yüksek oran.

Eylül ayı ile birlikte sadece 2023 senesinin ilk dokuz ayında ülkeye gelen yasa dışı göçmen sayısı, 92 bini geçti. Göç trendinin devam etmesi durumunda 2023 göç konusunda rekorların kırılacağı bir yıl olacak.

Konuyla ilgili olarak Der Spiegel dergisine konuşan Alman Başbakanı Olaf Scholz, sınırdışı politikasının sertleştirileceği sinyallerini "Almanya'da kalma hakkı olmayanları yığın olarak sınır dışı etmeliyiz" sözleriyle verdi.

Scholz, ayrıca ülkenin sınırlarındaki kontrollerin arttırılması ve AB’nin dış sınırlarının da daha iyi korunması gerektiğini söyledi.

Almanya geçtiğimiz hafta Çek Cumhuriyeti, Polonya ve İsviçre sınırlarında kontrollere başlamıştı. Avusturya sınırında ise bir süreden beri polis sınır kontrolleri yapıyor.