FEDA’dan Halk Ozanı Tacım Baba için başsağlığı mesajı

FEDA, sözlü geleneğin sürdürücülerinden Tacim Yıldız için ailesi ve sevenlerine sabır dileyerek, “Tacım Baba’yı ve hizmetlerini unutmayacak, bizlere bıraktığı değerleri Yol’un emaneti olarak sahip çıkacağız” dedi.

Mereş’in Elbistan ilçesinde yaşayan Halk Ozanı Tacim Yıldız (Tacım Baba), 78 yaşında yaşamını yitirdi.

6 Şubat depreminin ardından Ankara’ya yerleşmek zorunda kalan Tacim Yıldız, Eylül 2022’den bu yana akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Hakikatçi gelenekten gelen Tacim Yıldız, 40 gündür yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verdiği Bilkent Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), sözlü geleneğin sürdürücüsü olarak geride 800 civarında eser bırakan Halk Ozanı için başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda, şu ifadeler yer aldı: “Elbistan-Pazarcık/ Maraş bölgesinde hakikatçi Aleviliği deyiş ve duavazlarıyla yaşatan Tacım Baba Hakk’a yürümüş. Devri daim, yıldızlar yoldaşı olsun! Halkına, hakikatine ve inancına bağlı olan Tacım Baba, kendi yaratıcılığıyla tekniği ustaca kullanarak bizlere nefeslerini emanet bırakarak aramızdan ayrıldı. Hakikatçi Aleviliğin deyiş ve klamlarını telli turnası ile çalıp söylemesi onun büyük aşk ile yerine getirdiği Yol hizmetiydi. Tacım Baba’ nın ömrü halkının yanında, Yol’ a hizmet ederek geçmiştir. Raa/Reya Heq inancına inanmış önemli bir değerimiz olan Tacım Baba, kibir ve benlikten uzak mütevazi kişiliği ile örnek bir yaşam sürdü. Alevi inancı ve Kürt etnik kimliği konularında olduğu kadar toplumsal ve siyasal gelişmelere karşı çok duyarlı olan Tacım Baba, her daim kalbimizde yaşamaya devam edecektir. FEDA olarak Tacım Baba’yı ve hizmetlerini unutmayacak, bizlere bıraktığı değerleri Yol’un emaneti olarak sahip çıkacağız. Aile ve tüm sevenlerine sabır ve metanet diliyoruz. Uğurlar ola Tacım Baba!”