FEDAŞ, yalana başvurarak işçileri hedef gösteriyor

FEDAŞ, abonelere attığı mesajlarla eylemdeki işçileri halka hedef gösteriyor.

Dêrsim’de Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'de (FEDAŞ) çalışan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı (DİSK) Enerji-Sen üyesi işçilerin düşük ücret ve güvencesiz çalışma koşullarına karşı 9 Ağustos’ta başlattığı iş yavaşlatma eylemi sürüyor. FEDAŞ, işçilerin taleplerini karşılamak yerine, işçilerle halkı karşı karşıya getirmeye çalışıyor.

İşçiler, halkı mağdur etmemek adına acil arızalara müdahale etmek istese de FEDAŞ, şirkete ait olan araçların anahtarlarını işçilerden alarak acil arızalara gitmelerinin önüne geçti.

 Şirket, işçileri halkla karşı karşıya getirmek için abonelere mesaj da gönderdi. FEDAŞ tarafından abonelere gönderilen mesajda şu ifadeler yer aldı: “(...) Çalışanların bir kısmı tarafından başlatılan ve halen devam eden eylemler, iş süreçlerimizi olumsuz etkilemenin yanı sıra, oluşan kesintilere müdahale eden personellerimizin de engellenmesi sonucunda Tunceli halkının enerjisiz kalmasına neden olmaktadır. Bu eylemler hem halkımıza hem de ekip arkadaşlarımıza zarar verecek boyuta ulaşmıştır."

FEDAŞ tarafından gönderilen bir diğer mesajda da "Pülümür ilçesinde yaşanan elektrik kesintisine müdahale etmek için göreve çıkan ve aralarında il yöneticisi arkadaşlarımızın da bulunduğu ekiplerimize, hukuksuz eylemleri yürütenler tarafından saldırıda bulunularak tüketicilerimizin kesintisiz enerji alma hakkı engellenmiştir" denildi.